Konferencijska liga
44

Tok utakmice: Aston Villa - Zrinjski 1:0

N. K.
Foto: HŠK Zrinjski
Foto: HŠK Zrinjski
Nogometaši Aston Ville i Zrinjskog večeras od 21:00 sat na stadionu Villa Park u Birminghamu igrali su utakmicu 2. kola Konferencijske lige, a tekstualni prijenos utakmice mogli ste pratiti uživo na portalu Klix.ba.
90+7' - Gotova je utakmica! Zrinjski je nažalost, minutu prije kraja, ostao bez boda na Villa Parku! Izgubili su 1:0, a strijelac gola vrijednog tri boda bio je McGinn.

90+5' - GOOOOOL! Aston Villa je došla u vodstvo, a strijelac je McGinn! Kakav šok za goste. Bio je to još jedan dug napad Aston Ville, a na kraju je McGinn glavom poslao loptu u mrežu za veliko slavlje na Villa Parku.

90+4' - Velika šansa za Aston Villu, šutirali nekoliko puta u ovoj situaciji, ali su se igrači Zrinjskog junački odbranili.

90' - Igrat će se šest minute sudijske nadokande.

88' - Dobra akcija Aston Ville iz slobodnog udarca, ali je ponovo odbrana Zrinjskog otklonila opasnost.

85' - Nema rješenja Aston Villa, a u finišu utakmice su ostali i bez pravih prilika. Na pomolu smo svjetske senzacije.

81' - Ulazimo u finiš utakmice. Sada su već nadanja u redovima Zrinjskog da mogu Villa Park napustiti neporaženi. Grčevito se i uspješno brane od naleta domaćih.

78' - Zrinjski bez problema izlazi na kraj s napadima Aston Ville, a Rendulić je napravio i posljednju promjenu. Ušao je Kiš umjesto Bilbije. Na stadionu je prisutno 37.000 gledatelja.

74' - Rendulić pravi dvostruku izmjenu. Umjesto Čanađije ušao je Zlomislić, dok je Memija zamijenio Tičinovića.

70' - Dvije velike prilike za Aston Villu i dvije fantastične odbrane Marića! Prvi put je šutirao Konsa, a drugi Tielemans, ali golman Zrinjskog je bio na visini zadatka.

68' - Iako Aston Villa žestoko napada, Zrinjski za sada bez problema izlazi na kraj sa zvijezdama Premiershipa.

64' - Koškanje na terenu nakon jednog žestokog starta. Na kraju su žute kartone dobili Bilbija i Cash.

62' - Izmjena u Zrinjskom. Ušao je Kožulj umjesto Ivančića.

58' - Nova velika prilika za Aston Villu, ali se Zrinjski uspio odbraniti nakon velike gužve koja se stvorila ispred večeras odličnog Marića.

53' - Penal za Aston Villu! Zaniolo je ubacio s desne strane, a Watkins je uputio udarac glavom. Lopta je tom prilikom udarila Jakovljevića, a po mišljenju sudije igrao je i rukom pa je dosudio penal. Ipak, odlučio je situaciju pogledati uz pomoć VAR-a. Nakon kratkog gledanja, ipak je promijenio odluku i neće biti penal za domaće! Odlična procjena glavno sudije iz Švicarske.

50' - Opasna situacija pred golom Zrinjskog nakon što je McGinn osvojio jednu loptu, ali su se Plemići uspjeli odbraniti. Diego Carlos je potom imao dobru situaciju, ali je užasno šutirao glavom.

46' - Počelo je drugo poluvrijeme! Bilo je izmjena tokom odmora. Malekinušić je zamijenio Hrvanovića kod Zrinjskog, dok su kod Aston Ville ušli Douglas Luiz, Cash i Watkins. Svoj meč danas su završili Digne, Duran i Dendocker.

Foto: HŠK Zrinjski
Foto: HŠK Zrinjski

45+2' - Gotovo je prvo poluvrijeme! Iako su domaći imali očekivano veći posjed lopte, Zrinjski se pokazao u dobrom svjetlu te su u nekoliko navrata ozbiljno zaprijetili favorizovanom domaćinu.

45' - Igrat će se još jedna minuta sudijske nadoknade prvog poluvremena.

41' - Najbolja šansa za Aston Villu na utakmici! Zaniolo je jednu odbijenu loptu uhvatio makazicama i uputio žestok udarac, ali je Marić bio na mjestu te je spasio svoj tim.

38' - Zaniolo je upropastio još jedan napad Aston Ville. Rendulić je definitivno dobro pripremio svoje momke i Zrinjski se dobro drži u Engleskoj.

34' - Dosta nervozno djeluju domaći igrači i često prave prekršaja.

30' - Prvi put od početka utakmice da se igra uglavnom na sredini terena. Aston Villa za sada nema rješenja za odbranu Zrinjskog.

25' - Još jedna dobra prilika za Zrinjski. Ponovo je probijao Tičinović po lijevoj strani, a onda se odlučio na udarac. Ipak, lopta je prošla malo pored gola.

24' - Žuti karton sada i za domaće. McGinn ga je dobio zbog očitog simuliranja.

22' - Imamo i prvi žuti karton na utakmici, a dobio ga je Hrvanović nakon starta nad Digneom.

15' - Kakva prilika za Zrinjski! Bila je to odlična akcija Zrinjskog. Tičinović je sjajno probio po lijevoj strani. Uslijedilo je idealno proigravanje za Bilbiju, ali je Martinez fenomenalno odbranio.

12' - Velika šansa za Aston Villu! Zaniolo je dobio loptu iskosa s desne strane, odmah se odlučio na udarac, ali je Radić izblokirao. Dobila je Aston Villa novi korner, ali se i nakon njega Zrinjski odbranio.

7' - Opasna situacija pred golom Zrinjskog. U prilici se našao Duran, ali je bio izblokiran pa su domaći dobili korner. Nakon njega je nastala gužva pa je morao Jakovljević ponovo čistiti loptu u novi korner. Tek nakon njega Zrinjski se uspio odbraniti.

4' - Aston Villa je očekivano odmah preuzela inicijativu, ali Zrinjski na otvaranju meča dobro stoji.

1' - Počela je utakmica na Villa Parku!

Foto: HŠK Zrinjski
Foto: HŠK Zrinjski

20:55 - Sve je spremno za početak utakmice, a glavni sudija utakmice je Urs Schnyder iz Švicarske.

20:50 - Aston Villa je u prvom kolu poražena od Legije rezultatom 3:2 pa večeras traži prve bodove u Konferencijskoj ligi. Nakon toga us upisali dvije pobjede u Premiershipu, a pali su Chelsea i Brighton.

20:45 - Zrinjski je u prvom kolu nakon nevjerovatnog preokreta pobijedio AZ Alkmaar rezultatom 4:3 i iznenađujuće se našao na prvom mjestu u grupi. Nakon te utakmice bili su uspješni i u Premijer ligi BiH gdje su uvezali tri uzastopne pobjede protiv Željezničara, Tuzla Cityja i Igman.

20:40 - Zrinjski će večeras imati i veliku podršku svojih navijača. Naime, nekoliko stotina fanova mostarskog kluba predvođenih Ultrasima danas su u korteu stigli na stadion Villa Park te će sigurno biti vjetar u leđa Rendulićevim izabranicima.

20:35 - Trener Zrinjskog Krunoslav Rendulić odlučio se za formaciju 4-2-3-1. Na golu je Marić, a posljednju liniju čine Tičinović, Senić, Jakovljević i Ćorluka.

Radić i Čanađija su na pozicijama centralnih veznjaka, a ispred njih ordinirat će Ćuže, Ivančić i Hrvanović. U napadu je kapiten Bilbija.

Menadžer Aston Ville Unai Emery je prilično ozbiljno shvatio večerašnji duel pa nije mnogo eksperimentisao sa sastavom. Igrat će također formaciji 4-2-3-1, a od prve minute su tu: Martinez, Diego Carlos, Konsa, Lenglet, Digne, Dendoncker, Tielemans, Bailey, McGinn, Zaniolo i Duran.

20:30 - Poštovani čitatelji portala Klix.ba, dobro došli na tekstualni prijenos utakmice drugog kola grupne faze Konferencijske lige između Aston Ville i Zrinjskog. Utakmica se igra na stadionu Villa Park s početkom u 21:00 sati.