Svjetsko prvenstvo
21

Tok utakmice: Brazil - Švicarska 1:0

H. H.
Foto: EPA-EFE
(Foto: EPA-EFE)
Na stadionu "974" u Dohi igrala se utakmica grupe G Svjetskog prvenstva u Kataru između Brazila i Švicarske (1:0), a susret ste mogli pratiti u tekstualnom prijenosu na portalu Klix.ba.
Kraj utakmice

Brazil - Švicarska 1:0

90+4' - Velika šansa za Rodryga, ali je u posljednji čas izblokiran.

90' - Igrat će se šest minuta sudijske nadoknade.

Brazil - Švicarska 1:0 (Casemiro 83')

83' - GOOOOOOOOOOL! Casemiro je postigao fenomenalan gol iz poluvoleja za 1:0. Praktično ni iz čega Brazilci su poveli i na pragu su prolaska u osminu finala.

Ukoliko Brazil danas pobijedi Švicarsku, Srbija će sigurno proći grupu s bilo kakvom pobjedom protiv Švicarske u posljednjem kolu.

78' - Braziil jalovo napada, a nisu im pomogle ni izmjene. Srbija je u sve težoj situaciji s obzirom da se meč bliži kraju i potrebna im je pobjeda Karioka.

Ako Brazil i Švicarska odigraju neriješeno, Srbiji u posljednjem kolu treba pobjeda od najmanje dva gola razlike protiv Švicarske, što je više nego težak zadatak.

72' - Sve je manje nade da ćemo vidjeti gol. Čini se da su oba tima zadovoljna remijem.

64' - Poništen gol! Vinicius je doveo Brazil u vodstvo, ali samo za trenutak, jer je gol poništen zbog ofsajda.

Odbrana Švicarske je bila slabo postavljena, a napadač Reala je izašao sam ispred Sommera i lagano ga matirao. Ipak, radost je kratko trajala, jer je preglednom VAR-a utvrđena ofsajd pozicija Richarlisona u začetku napada.

56' - Dobra akcija Brazila. Vinicius je ubacio, a na drugoj stativi zamalo je zakasnio Richarlison.

53' - Prva šansa za Švicarsku! Sow se dobru ubacio i šutirao, ali je izblokiran.

52' - Brazil je i dalje jako rezervisan, igra veoma oprezno, ali njima u ovom susretu, baš kao i Švicarskoj, bod uopće nije loš.

46' - Počelo je drugo poluvrijeme, Rodrygo je zamijenio Paquetu u redovima Brazila.

Kraj prvog poluvremena

Brazil - Švicarska 0:0

Nema golova nakon prvog dijela igre, a ovaj rezultat nikako ne odgovara Srbiji. Podsjetimo, ako Brazil i Švicarska odigraju neriješeno, Srbiji u posljednjem kolu treba pobjeda od najmanje dva gola razlike protiv Švicarske, što je više nego težak zadatak.

Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE

44' - Bilo je opasno pred golom Švicarske nakon kornera, ali Sommer je nekako zaustavio loptu koja je išla u okvir gola.

40' - Finiš je poluvremena, mreže i dalje miruju.

34' - Nema prepoznatljive fluidnosti u igri Brazilaca, čini se da Neymar itekako fali.

26' - Prva velika šansa! Vinicius je bio sam na desetak metara iskosa i šutirao je iz prve nakon ubačaja Raphine, ali odbranio je Sommer.

24' - Gledamo utakmicu ispod očekivanja, bez ijedne prave šanse.

20' - Nismo mnogo vidjeli u dosadašnjem toku utakmice. Švicarci se dobro drže i nisu dozvolili Brazilcima da se previše razmašu. Posjed lopte je gotovo izjednačen.

11' - Prvi opasan napad Brazila, ali nakon prodora Richarlisona dobro je reagovala švicarska odbrana.

6' - Švicarska je dobro počela utakmicu, izveli su i prvi korner.

1' - Počela je utakmica u Dohi.

16:55 - Glavni sudija današnje utakmice je Ivan Barton (Salvador), a u toku je intoniranje nacionalnih himni.

16:50 - Ova utakmica ima veliki značaj i za Srbiju, koja će u zavisnosti od rezultata u ovom susretu znati šta im je potrebno za prolaz u posljednjem kolu protiv Švicarske.

Izabranici Dragan Stojkovića Piksija sada u svakom slučaju moraju pobijediti Švicarsku u posljednjem kolu u petak ukoliko želi ići dalje.

Ukoliko Brazil danas pobijedi Švicarsku, Srbija će sigurno proći grupu s pobjedom protiv Švicarske u posljednjem kolu.

Ako Brazil i Švicarska odigraju neriješeno, Srbiji u posljednjem kolu treba pobjeda od najmanje dva gola razlike protiv Švicarske.

16:45 - Poznati su i sastavi timova za okršaj koji u slučaju pobjede obje reprezentacije vodi dalje. Brazil će igrati bez najveće zvijezde Neymara, ali je i dalje veliki favorit.

Brazil: Alisson, Militao, Silva, Marquinhos, Alex Sandro, Casemiro, Fred, Paqueta, Vinicius Jr., Raphinha, Richarlison.

Švicarska: Sommer, Widmer, Akanji, Elvedi, Rodriguez, Freuler, Xhaka, Rieder, Sow, Embolo, Vargas.

16:40 - Poštovani čitatelji portala Klix.ba, dobro došli na tekstualni prijenos utakmice 2. kola grupe G na Svjetskom prvenstvu u kojoj se sastaju Brazil i Švicarska. Susret se igra na stadionu "974" u Dohi početkom u 17 sati.