Revanš polufinala
9

Tok utakmice: Chelsea - Real Madrid 2:0

E. B.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Chelsea je u revanš susretu polufinala nogometne Lige prvaka savladao Real Madrid rezultatom 2:0 i sa ukupnih 3:1 prošao u finale gdje će igrati protiv Manchester Cityja. Tekstualni prijenos meča možgli ste pratiti na portalu Klix.ba.

Kraj utakmice: Chelsea - Real Madrid 2:0

90+4' - Još 60 sekundi do velikog slavlja Chelseaja. One će proteći dok Tuchel izvrši posljednju izmjenu. Giroud je zamijenio Havertza.

90+1' - Igrat će se još četiri minuta sudijske nadoknade.

90' - Valverde iz očite nemoći namjerno udara Pulisica i dobija žuti karton. Dobro je prošao...

89' - Mount i Azpilicueta su izašli, ušli su Ziyech i James.

87' - Sada je Mount dobio žuti karton.

86' - Sada Real mora zabiti dva gola kako bi stigao u finale. A kako su igrali večeras - to je u ovom trenutku nemoguće...

Chelsea - Real Madrid 2:0 (Mount 85.)

Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE

85' - GOOOL!!! Chelsea je zabio i drugi! Mason Mount! Pulisic je izašao pred Courtoisa, poigrao se sa njim i na kraju odlučio dodati Mountu koji je zakucao loptu u mrežu za 2:0!

80' - Real je u finišu meča bacio sve karte na napad.

76' - Rodrygo mijenja Casemira.

72' - Kroos je dobio žuti karton.

68' - Werner je završio svoj nastup večeras, zamijenio ga je Pulisic.

66' - Velika prilika za Chelsea! Kontra tri na dva, Werner je dodao Kanteu koji izlazi sam pred Courtoisa, a golman Reala još jednom sjajno brani!

Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE

65' - Nakon više od sat igre konačno smo primijetili da i Hazard igra. Pokušao je iskosa sa desne st5rane, Mendy je lagano odbranio njegov udarac.

63' - Zidane vrši dvije izmjene. Valverde i Asensio su zamijenili Mendyja i Viniciusa.

62' - Sada je i Nacho dobio žuti karton.

59' - Velika prilika za Chelsea! Nova prilika za Havertza, sada je ponovo bio sampred Courtoisom, gađao je po zemlji, a belgijski golman vrhom kopačke brani! Real uspjeva nekako ostati u igri...

54' - Velika prilika za Chelsea! Sada je Mount bio u stopostotnoj prilici! Izašao je sam na Courtoisa, ali se prepao i šutirao jako, ali izuzetno neprecizno preko gola!

47' - Velika prilika za Chelsea! Ponovo je Havertz pogodio prečku! Ovaj put je šutirao glavom, ali okvir gola spašava goste!

Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE

46' - Drugo poluvrijeme je počelo. Real mora zabiti kako bi susret otišao u produžetke.

Poluvrijeme: Chelsea - Real Madrid 1:0 (Werner 28.)

45' - Chelsea je dobio korner u posljednjim sekundama, ali Orsato svira kraj poluvremena.

39' - Žuti karton za Christensena.

37' - Žuti karton. Ramos je gurnuo Azpilicuetu i zbog toga je opomenut.

36' - Velika prilika za Real! Ponovo je Mendy čudesno odbranio udarac Benzeme, ovaj put glavom sa sedam metara!

Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE

30' - Chelsea sada ima prednost u dvomeču s ukupnih 2:1.

Chelsea - Real Madrid 1:0 (Werner 28.)

Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE

28' - GOOOL!!! Chelsea vodi! Timo Werner! Sjajna akcija domaćina, Werner je dodao Havertzu koji izlazi sam na Courtoisa, odlučio se za lob ali je pogodio prečku. Lopta je pala na metar od gola, a Werner je glavom šalje u praznu mrežu za 1:0!

26' - Velika prilika za Real! Benzema se namjestio na udarac sa 20 metara, gađao je sami ugao, svi su već vidjeli loptu u golu, ali je Mendy čudesno odbranio!

19' - Poništen gol za Chelsea! Brza akcija Chelseaja, Chilwell je ubacio loptu po zemlji s lijeve strane, Werner zabija, ali je sviran ofsajd. Centimetri su dijelili domaćina od vodstva!

Foto: Screenshot
Foto: Screenshot

18' - Modrić šutira sa 25 metara, ali pravo u Mendyja.

14' - Žuti karton. Jorginho je prvi igrač sa javnom opomenom večeras.

12' - Prve prilike pred golom gostiju. Rüdiger je šutirao sa 30 metara, Courtois je odbranio njegov udarac, a u nastavku akcije je sjajno reagovao i nakon ubačaja po zemlji Mounta.

5' - Oprezna igra obje ekipe na početku susreta.

1' - Susret je počeo. Prvi sa centra su krenuli gosti.

20:59 - Susret će uskoro početi, sve je spremno za spektakl na Stamford Bridgeu.

20:50 - Ekipa koja prođe dalje u finalu će igrati protiv Manchester Cityja. Građani su sinoć u revanš susretu polufinala savladali PSG rezultatom 2:0 i s ukupnih 4:1 se plasirali u svoje prvo finale najelitnijeg klupskog nogometnog takmičenja u Evropi.

20:45 - Pravdu na današnjem duelu će dijeliti Italijani. Glavni sudija je Daniele Orsato kojem će asistirati Alessandro Giallatini i Fabiano Preti. U VAR sobi su Massimiliano Irrati i Marco Guida.

20:40 - Podsjetimo, u susretu u Madridu Pulišić je u 14. minuti pogodio za vodstvo Plavaca, a poravnanje i na kraju će se ispostaviti konačan rezultat postavio je Benzema u 29. minuti.

20:36 - U prvom meču u Madridu rezultat je glasio 1:1, te bi domaćinu u večerašnjem duelu za prolazak u finale odgovarao i remi bez pogodaka.

20:33 - Sastav Real Madrida izgleda ovako: Courtois, Militao, Nacho, Ramos, Mendy, Casemiro, Modrić, Kroos, Vinicius, Hazard i Benzema.

20:32 - Za Chelsea igraju: Mendy, Christensen, Silva, Rüdiger, Azpilicueta, Kante, Jorginho, Chilwell, Mount, Werner i Havertz.

20:31 - Poznati su i sastavi za večerašnji duel. Thomas Tuchel je na teren poslao očekivan sastav, dok je Zinedine Zidane iznenađujuće u prvu postavu stavio Edena Hazarda.

20:30 - Poštovani čitatelji portala Klix.ba, dobrodošli na tekstualni prijenos revanš utakmice polufinala Lige prvaka između Chelseaja i Real Madrida. Večerašnji susret na stadionu Stamford Bridge počinje u 21 sat.