Prijateljski meč
0

Tok utakmice: Danska - BiH 2:0

E. B.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Na stadionu Brondbyja u Brondbyvesteru se igrao prijateljski meč između nogometnih selekcija Danske i BiH koji je domaća selekcija dobila rezultatom 2:0, a tekstualni prijenos ste mogli pratiti na portalu Klix.ba.

Kraj utakmice: Danska - BiH 2:0

90+1' - Igrat će se četiri minute sudijske nadoknade.

90' - Nukić je sada preoštro startao na Boilesena i dobio žuti karton.

88' - Cornelius je sada dobio žuti karton zbog oštrog prekršaja u napadu.

87' - Ziljkić je dobio žuti karton.

85' - Nova iznenadna prilika za naš tim. Nukić je šutirao sa 20 metara, ali ni on nije bio precizan.

84' - Sada se Prevljak iznenada našao u šansi, ali je veoma loše šutirao.

82' - Velika šansa za Dansku! Sada je Delaney izašao sam na Pirića, ali je naš golman sjajno odbranio i dokazao da nije zaboravio braniti iako već godinu dana nije odigrao utakmice za svoj Maribor.

78' - Posljednje izmjene u redovima naše selekcije. Pirić je na golu zamijenio Vasilja, a u igru su ušli i Nukić i Ziljkić umjesto Đokanovića i Demirovića.

76' - Velika šansa za Dansku! Maehle je predriblao četiri naša igrača i šutirao, Vasilj je odbranio a Poulsen promašuje prazan gol! Tačnije, pogodio je Saničanina!

74' - GOL! Danska vodi sa 2:0! Andreas Cornelius! Jensen je ubacio iz kornera, Hadžikadunić je ostavio samog Corneliusa, a napadač Parme glavom matira Vasilja!

72' - Sada je Maehle napravio dar-mar po lijevoj strani, ušao u kazneni prostor ali sjajni Ahmedhodžić izblokirao njegov udarac.

70' - Cornelius je zamijenio povrijeđenog Skova.

68' - Naši navijači čitav susret dominiraju na tribinama i nadglašavaju deset puta brojnije domaće navijače.

64' - Demirović je sada spriječio kontru Danaca, te je dobio žuti karton.

61' - Ponovo i Petev mijenja. Beširović mijenja danas odličnog Danilovića, dok Cipetić mijenja Ćivića. Sada će Cipetić na desnog beka, a Gazibegović će preći na lijevu stranu.

59' - Eriksen je izašao, ušao je Delaney.

58' - Sada su Danci imali napad po lijevoj strani, lopta je upućena u kazneni prostor, Saničanin je veoma loše reagovao, a srećom po Vasilja Wass je šutirao neprecizno sa desetak metara iz voleja.

54' - Prva izmjena u našim redovima. Prevljak ulazi, Nalić izlazi.

53' - Nastavlja se dominacija Danaca. Zmajevi se grčevito brane.

46' - Počelo je drugo poluvrijeme. Poulsen, Andersen i Wind su ušli u igru, a u svlačionici su ostali Dolberg, Kjaer i Braithwaite.

Kraj prvog poluvremena: Danska - BiH 1:0

45' - Igrat će se jedna minuta sudijske nadoknade.

40' - Sada nešto mirniji period utakmice. Danci kruže oko našeg šesnaesterca, ali ne uspijevaju doći u poziciju za udarac.

32' - Braithwaite je prvi igrač koji je dobio žuti karton nakon što je spriječio kontru koju je povukao Ahmedhodžić.

30' - Sada se ponovo igra isključivo na našoj polovini. Danci žele stići i do drugog gola, a u nekoliko navrata naši odbrambeni igrači su izblokirali udarce iz daljine.

24' - Velika prilika za Zmajeve! Saničanin je šutirao glavom nakon kornera, ali je Larsen sa gol-linije izbio loptu!

18' - GOL! Danska je povela sa 1:0! Martin Braithwaite! Eriksen je ubacio iz kornera, a u gužvi u petercu se najbolje snašao napadač Barcelone i pogodio za 1:0!

5' - Danci napadaju od prve minute. Naša odbrana je za sada skoncentrisana i otklanja sve opasnosti.

1' - Susret je počeo. Sretno, Zmajevi!

17:56 - Igrači su izašli na teren. Slijedi intoniranje himni pa početak susreta.

17:53 - Glavni sudija današnjeg meča je Finac Petri Viljanen.

17:51 - Zmajevi su remijem protiv Crne Gore (0:0) produžili niz bez trijumfa koji traje od novembra 2019. godine, a od tada naš tim nije slavio na 12 uzastopnih utakmica.

17:48 - Za Dance će današnji meč protiv Zmajeva ujedno biti i generalna proba pred nastup na Euru, a oni će na smotri najboljih igrati u grupi sa Finskom, Belgijom i Rusijom.

17:45 - Protiv Danske smo do sada odigrali pet utakmica, a Danci su jedni od rijetkih reprezentacija sa kojima imamo pozitivan skor. Ostvarili smo tri pobjede, jedan meč je završen remijem a skandinavska selekcija je slavila samo jednom i to u prvom meču 1997. godine.

17:35 - Meč će se igrati pred 10.000 navijača, a naših će biti oko 1.000.

Foto: NS BiH
Foto: NS BiH

17:32 - Domaćin će igrati u najjačem sastavu: Schmeichel, Stryger Larsen, Kjaer, Christensen, Boilesen, Eriksen, Wass, Jensen, Skov, Dolberg, Braithwaite.

17:31 - Selektor Ivaylo Petev se odlučio za mlade snage, te će od prve minute za BiH zaigrati: Vasilj, Saničanin, Hadžikadunić, Ahmedhodžić, Ćivić, Đokanović, Danilović, Hadžiahmetović, Gazibegović, Nalić i Demirović.

17:30 - Poštovani čitatelji portala Klix.ba, dobrodošli na tekstualni prijenos prijateljske utakmice između nogometnih selekcija Danske i BiH. Susret se igra na stadionu Brondbyja u Brondbyvesteru s početkom u 18 sati.