Liga prvaka
28

Tok utakmice: Liverpool - Real 2:5

K. H.
Foto: Screenshot/Twitter
(Foto: EPA-EFE)
Utakmicom između Liverpoola i Real Madrida nastavila se nokaut-faza najelitnijeg nogometnog takmičenja u Evropi - Lige prvaka, a duel osmine finala mogli ste pratiti u tekstualnom prijenosu na portalu Klix.ba.

Kraj utakmice

Liverpool - Real Madrid 2:5 (Nunez 4', Salah 14' - Vinicius Junior 21', 36', Militao 47', Benzema 55', 67')

90+2' - Salah pada, Liverpool traži penal, ali nema nikakve dileme u vezi s tim.

90' - Igrat će se tri minute sudijske nadoknade.

84' - U potpunosti je pala i atmosfera na stadionu, razočarani su navijači Liverpoola nakon što je njihov tim vodio sa 2:0 pa primio pet pogodaka od Reala.

80' - Nešto veći posjed Liverpoola posljednjih pet minuta, ali ne mogu napraviti šansu pred golom Reala.

73' - Lopta je u nogama igrača Reala, Liverpool se ne može oporaviti od šoka koji traje još od prvog poluvremena.

Liverpool - Real 2:5 (Benzema 68')

68' - Gooooooooooooooooooool! Magija Karima Benzeme! Izašao je sam ispred Alissona, a onda sjajnim driblingom ga prošao i mirno pogodio u praznu mrežu, iako je nekoliko igrača Liverpoola bilo na liniji. Potop Redsa, iako su imali vodstvo od 2:0.

66' - Pokušao je i Bajčetić, ali lopta ide pored gola. Živnuo je Liverpool malo, ali im je pod hitno potreban gol.

63' - Udarac Rudigera s distance, ali lopta ide pored gola.

63' - Real u potpunosti dominira terenom nakon što je postigao četvrti gol.

Liverpool - Real Madrid (Benzema 56')

56' - Gooooooooooooooooooool! Real postiže i četvrti gol, Benzema je šutirao, lopta pogađa Gomeza, vara Alissona i ulazi u mrežu!

53' - Pokušava Liverpool, sada su tražili penal, ali je sudija samo odmahnuo rukama.

Liverpool - Real Madrid 2:3 (Militao 47')

47' - Gooooooooooooooool! Kakav preokret Reala! Modrić je ubacio iz slobodnog udarca, a Militao glavom pogađa za 3:2 i donosi potpuni preokret Realu! Šok i nevjerica na licima navijača i igrača Liverpoola!

46' - Počelo je drugo poluvrijeme, s centra su krenuli igrači Liverpoola.

Prvo poluvrijeme

45+1' - Velika šansa za Real! Ubacio je Vinicius s lijeve strane, a Robertson fenomenalno spašava ispred Rodryga, koji je bio sam na drugoj strani. Za pet sekundi je Real istrčao kontranapad, ubojito da ubojitije ne može...

45' - Igrat će se tri minute sudijske nadoknade.

45' - Arnold je probao iz slobodnog udarca, ali je Courtois odbranio njegov pokušaj.

42' - Pokušava Liverpool, Kloppovi igrači bi rado postigli još jedan gol i vratili prednost, ali Real sada igra sa znatno više samopouzdanja i bez većih problema izlazi iz presinga domaćih igrača.

Liverpool - Real Madrid 2:2 (Vinicius 36')

36' - Gooooooooooooooooooool! Vraća se Real u potpunosti! Alisson je sada napravio veliku grešku, napucao je igrača Reala i lopta se odbila u mrežu. Nakon Courtoisa, i golman Liverpoola je napravio kardinalnu grešku, zaista nevjerovatno.

31' - Velika šansa za Real! Vinicius je na sličan način šutirao kao i kod situacije kada je postigao gol, ali je Alisson sada odbranio.

25' - Velika šansa za Liverpool! Salah i Nunez su bili s loptom u petercu Reala, ali je nisu uspjeli ugurati u gol. Carvajal je reagovao i izbacio loptu, Militao mu je također pomogao, a ovo je bila velika šansa za domaće.

23' - Vrlo aktivno se igra na Anfieldu, konstantno napadi idu s jedne na drugu stranu i nije ni čudo da smo već vidjeli tri pogotka.

Liverpool - Real Madrid 2:1 (Vinicius 20')

20' - Gooooooooooooooooool! Kakva utakmica na Anfieldu! Fantastičan pogodak je postigao Vinicius, primio je loptu na lijevoj strani, ušao u kazneni prostor Liverpoola i pogodio dalji ugao Alissona za 2:1.

Liverpool - Real Madrid 2:0 (Salah 14')

14' - Gooooooooooooooooooool! Salah postiže drugi gol za Liverpool i to nakon najveće greške u karijeri koju je napravio golman Reala Courtois, po mnogima najbolji golman današnjice. Kada mu je igrač vratio loptu, Courtois se spetljao i doslovno dodao do Salaha, kojem nije bilo teško da je sa svega nekoliko metara pošalje u mrežu.

12' - Velika šansa za Liveroool! Salah je bio u prilici nakon sjajnog kontranapada, prošao je Alabu i ušao u kazneni prostor, ali je šutirao malo pored gola. Rudiger mu je blokirao udarac pa će Liverpool imati korner.

12' - Rodygo je šutirao, dobra šansa za Real, ali Van Dijk je blokirao njegov pokušaj.

10' - Vrlo aktivno se igra s obje strane, sigurno da će ovaj gol dodatno otvoriti utakmicu.

Liverpool - Real Madrid 1:0 (Nunez 4')

4' - Gooooooooooooool! Liverpool iz prvog pokušaja dolazi u vodstvo! Strijelac je Nunez koji je genijalno pogodio nakon ubačaja Salaha s desne strane.

1' - Utakmica je počela. S centra su krenuli igrači Reala.

20:55 - Igrači izlaze na teren, sve je spremno za početak utakmice.

20:45 - Glavni sudija meča je Istvan Kovacs iz Rumunije, a pomagat će mu Vasile Florin Marinescu i Ovidiu Artene.

20:35 - U drugom meču koji se igra večeras sastaju se Eintracht Frankfurt i Napoli, a on se također igra u 21 sat.

20:30 - Najava utakmice:

Objema ekipama Liga prvaka je ostala jedino takmičenje u kojem mogu spasiti sezonu.

I dok Real ima kakve-takve šanse za titulu u Španiji pored ove sezone dominantne Barcelone, Liverpool se još krajem prošle godine oprostio od titule prvaka Engleske.

Ipak, obje ekipe gaje napadački nogomet i nema sumnje kako nas večeras na Anfieldu očekuje spektakl, ali ni na stadionu Santiago Bernabeu za dvije sedmice.

Rivalitet Liverpool i Real Madrida traje još od 1981., kad je u Parizu Liverpool rezultatom 1:0 slavio u finalu tadašnjeg Kupa šampiona.

Real se nakon toga dva puta uspio osvetiti Redsima u finalima Lige prvaka, prvo prije četiri godine u Kijevu, kada je pobijedio sa 3:1, a i prošle godine u Parizu gdje su golom Viniciusa slavili sa 1:0.

20:30 - Poznati su sastavi za večerašnji duel:

Liverpool meč počinje u sastavu: Allison - Gomez, Van Dijk, Robertson, Alexander-Arnold - Fabinho, Henderson, Bajčetić, Salah, Nunez i Gakpo.

Najveće iznenađenje u sastavima je odluka Kloppa da od prve minute šansu pruži Stefanu Bajčetiću, 18-godišnjem veznjaku koji je ove sezone sve češće u prvom timu i drži vezni red Redsa.

Na klupi su: Adrian, Carvalho, Jota, Elliott, Firmino, Jones, Keita, Kelleher, Matip, Milner, Oxlade-Chamberlain i Tsimikas.

Za Real Madrid od prve minute igraju: Courtois - Carvajal, Militao, Rudiger, Alaba - Valverde, Camavinga, Modrić - Rodrygo, Benzema i Vinicius.

Na klupi su: Arribas, Asensio, Ceballos, Fernandez, Hazard, Kroos, Lucas, Lunin, Martin, Odriozola, Rodriguez i Vallejo.

20:30 - Poštovani čitatelji portala Klix.ba, dobro došli na tekstualni prijenos utakmice osmine finala Lige prvaka između Liverpoola i Real Madrida. Dvije ekipe, koje planiraju otići do samog kraja i ove sezone, sastaju se na stadionu Anfield u Liverpoolu od 21 sat.