Premijer liga BiH
4

Tok utakmice: Posušje - Željezničar 1:2

D. P.
Vrlo bitan susret za oba tima (Foto: FK Željezničar)
(Foto: HŠK Posušje)
Utakmica osmog kola Premijer lige Bosne i Hercegovine između Posušja i Željezničara na stadionu Mokri Dolac završena je rezultatom 1:2, a mogli ste je pratiti u tekstualnom prijenosu na portalu Klix.ba.
FT - Kraj utakmice! Velika pobjeda Željezničara rezultatom 2:1.

90+6' - Nastavljena je utakmica. Nadamo se da će sve biti u redu s Begićem koji je žestoko pao.

90+5' - Tri minute se ukazivala pomoć Luki Begiću koji je nakon pokušaja makazicama žestoko pao. Vozilom hitne pomoći odvezen je s terena.

90+2' - Nevjerovatna šansa za Posušje! Ispala je lopta Benderu, a udarac Krište izblokirao je Drina. U nastavku napada pokušava Begić, ali s gol-linije izbacuje Malić. Nevjerovatne scene u nadoknadi. 90+1' - Pet minuta do kraja utakmice!

90' - Dva ubačaja u gužvu koja se formirala u kaznenom prostoru Željezničara. Prvu je riješio golman Bender, koji je uhvatio loptu, a druga je završena lošim centaršutom.

85' - Odličan prodor Santosa, kao što smo i navikli, ali je na njegovu sjajnu loptu zakasnio Beganović.

83' - Nakon kraće pauze zbog povrede, utakmica je nastavljena. Velika inicijativa domaćina koji svim silama pokušava doći do poravnanja.

80' - Strašan udarac Pavkovića iz voleja i to iz okreta. Pokušao je iznenaditi Bendera dalekometnim pokušajem, ali golman Željezničara je dobro pratio i uhvatio loptu.

77' - Velika šansa za Posušje! Zamalo da u nekoliko minuta domaćin dođe do poravnanja. Milanović je uhvatio volej s nekih sedam metara udaljenosti od gola Plavih, ali lopta odlazi pored stative.

75' - Izašao je dvostruki strijelac za Željezničar Dženan Haračić, a zamijenio ga je Dženis Beganović. Također, u igri je iskusni Samir Bekrić umjesto Omara Beće.

70' - GOOOOOL! Dario Pavković pogađa glavom nakon ubačaja Milanovića i Posušje se vratilo u ovaj meč. Imat ćemo dramu i uzbuđenja iako se činilo da Željezničar lako odnosi bodove s Mokrog Doca.

70' - Zadovoljni navijači Željezničara stvaraju odličnu atmosferu na Mokrom Docu. U Posušje je stiglo nekoliko stotina pristalica Plavih.

66' - "Ferdo odlazi" odjekuje Posušjem. Navijači su nezadovoljni trenerom Ferdom Milinom i traže njegovu ostavku.

63' - Agilni Amoah sada šutira iskosa s desne strane, ali brani Kukić.

62' - Otprilike još pola sata igre u Posušju. Domaćin pokušava doći do gola kojim bi unio dramu u današnji susret.

59' - Sada prijeti i Željezničar preko mladog Amara Drine, ali je njegov udarac izblokiran i lopta odlazi u aut.

56' - Najbolja šansa za Posušje! Golman Bender je spasio Plave nakon kornera i velike šanse za Horića. Stoper Posušja je šutirao glavom veoma dobro, ali je uspješniji bio čuvar mreže Željezničara.

56' - Opasan ubačaj pred gol Željezničara iz slobodnog udarca, ali je Kosorić skočio visoko i intervenisao u korner.

55' - Nakon fantastičnog prvog poluvremena, a posebno pola sata od 10. do 40. minute, na otvaranju nastavka kao da gledamo drugu utakmicu. Nema nikakvih uzbuđenja.

52' - Amoah vrlo zapažen po desnoj strani, tako da je trener Posušja morao reagovati i uveo je Dadića da ga pokuša zaustaviti.

48' - Nema uzbuđenja u nastavku. Jedan opasan napad Posušja preko Krište kojem je pobjegla lopta u gol-aut.

46' - Počelo je drugo poluvrijeme.

[FBPOST]https://www.facebook.com/fkzeljeznicar/posts/pfbid02Qf83ApCWCz4bx54VCxPZerJDbSymJd5BgLD598pRmygTj7c8DVv5uqot8PwjBg78l[/FBPOST]

HT - Kraj prvog poluvremena kojeg je u potpunosti obilježio Dženan Haračić. Napadač Plavih je postigao dva gola, a mogao i još dva, ali mu je golman Kukić odbranio dvije stopostotne šanse.

45' - Na sreću svih navijača Željezničara, Santos se oporavio i vratio u igru.

44' - Problem za Željezničar! Povrijeđen je Santos, koji je najbolji nogometaš Plavih ove sezone, te će mu se ukazati pomoć.

(Foto: FK Željezničar)
(Foto: FK Željezničar)

41' - GOOOOL! Još jedan pogodak Haračića! Napadač Plavih pogađa glavom nakon ubačaja Amoaha s desne strane. Odlična asistencija i još bolja realizacija.

40' - Utakmicu gleda između 1.500 i 2.000 gledalaca.

38' - Pavković je sada dobro prošao po lijevoj strani i centrirao, ali odbrana Željezničara interveniše u korner. Nakon ubačaja iz ugla, Bender lako hvata loptu.

35' - Sada lopta nešto više u posjedu domaćina. Još desetak minuta do kraja prilično uzbudljivog prvog poluvremena.

33' - Sada pokušava Zvonimir Begić s više od 20 metara, ali ponovo golman Bender dobro brani.

31' - Pokušaj domaćeg tima nakon kornera, ali lopta pada na gornji dio mreže gola Bendera.

28' - Prilike jedna za drugom na dvije strane. Posljednjih desetak minuta gledamo vrlo uzbudljiv nogomet.

27' - Nevjerovatan promašaj Haračića! Plavi su imali četiri kornera zaredom, a nakon posljednjeg Haračić sam s tri metra glavom šutira u golmana Kukića koji je već bio na zemlju. Bizarno je kako Plavi nemaju dva gola prednosti.

25' - Prva velika šansa za Posušje. Milanović je dobio idealnu povratnu loptu na nekih sedam ili osam metara od gola Željezničara, ali je šutirao direktno u ruke golmana Bendera.

19' - Navijači Željezničara u ovim trenucima ulaze na teren. Nisu mogli bolji trenutak pošto je Željezničar poveo i stvorio još jednu odličnu šansu upravo. Gosti igraju sjajno i konstantno prijete domaćinu.

16' - Velika šansa za Haračića. Zamalo da postigne novi gol, ali je ovoga puta golman uhvatio loptu.

13' - GOOOOL! Haračić pogađa glavom nakon ubačaja Malića iz slobodnog udarca. Nadvisio je sve čuvare i postigao drugi gol na dvije uzastopne utakmice. Zasluženo vodstvo Željezničara.

12' - Bender je poslao dugu loptu rukom ka Amoahu koji kao brzi voz prolazi pored Pavlovića pored desne aut linije, a nogometaš Posušja ga je bio primoran srušiti i dobiti žuti karton.

9' - U ovim trenucima gosti su nešto konkretniji. Izveli su dva kornera i imali još jedan opasan napad preko Amoaha po desnoj strani.

5' - Odgovor Santosa s druge strane. Najbolji nogometaš Željezničara prošao je po lijevoj strani, ali odbrana interveniše i bit će korner.

4' - Prvi korner na utakmici za Posušje. Izblokiran je udarac Brkovića, a lopta odlazi van igrališa. Golman Željezničara nije uspio da je stigne.

3' - Gosti su agresivno ušli u meč i prave presing na zadnju liniju Posušja. S druge strane, domaći tim ima nešto više posjed lopte na startu.

1' - Počeo je susret u Posušju.

(Foto: FK Željezničar)
(Foto: FK Željezničar)

17:29 - Igrači su izašli na teren i utakmica uskoro počinje. Igrat će se u odličnoj atmosferi, a stadion Mokri Dolac se još uvijek popunjava.

17:27 - Posušje i Željezničar utakmicu dočekuju kao "komšije" na tabeli. Gosti su sa devet bodova na šestom mjestu, a Posušje ima bod manje i zauzima jednu poziciju niže u odnosu na Želju.

17:18 - U Posušju je trenutno 29 stepeni što nije previše s obzirom na uvjete koji su u ovom gradu vladali tokom cijelog ljeta. Na igračima je da pokažu šta znaju u bitnoj utakmici za oba tima.

17:15 - Kao i uvijek, Posušje je i danas Željezničaru odličan domaćin. Svi uvjeti su na idealnom nivou na Mokrom Docu i nadamo se da ćemo gledati odličnu utakmicu. Teren je u odličnom stanju.

[FBPOST]https://www.facebook.com/fkzeljeznicar/posts/pfbid0Kt4F2dhLXPWWiNSXeq5Pb1QW4BeKNrVtWUbkH1QikBt6x9kRSc5YXQQkLpGrXFmxl[/FBPOST]

17:05 - Poznati su sastavi za današnji okršaj. Edis Mulalić je napravio brojna iznenađenja i promijenio sastav u odnosu na Sarajevo.

Tako će prvi put zajedno od prve minute u napadu igrati dvojac kojeg navijači priželjkuju. Clarismario Santos i Joseph Amoah kreću u ofanzivu protiv Posušja, a promjene su i Omar Beća, Luka Malić umjesto Semira Štilića i Stjepana Vege te Dženan Haračić umjesto Dženisa Beganovića.

(Foto: FK Željezničar)
(Foto: FK Željezničar)

Posušje: Kukić, Lučić, Horić, Krišto, Pavlović, Bešlić, Hanuljak, Begić, Brković, Milanović i Pavković.

Željezničar: Bender, Malić, Kosorić, Drina, Galić, Hodžić, Hajdarević, Beća, Amoah, Santos i Haračić.

[FBPOST]https://www.facebook.com/fkzeljeznicar/posts/pfbid0xUzWoXdQwTSiCMHXijp3cii6xndHggStdTFsjHhxbVfLWL2hs8zYtWE6gVrixDjrl[/FBPOST]

17:05 - Poštovani čitatelji portala Klix.ba, dobro došli u tekstualni prijenos utakmice osmog kola Premijer lige Bosne i Hercegovine između Posušja i Željezničara. Susret s Mokrog Doca možete pratiti u tekstualnom prijenosu na našem portalu.