Premijer liga BiH
38

Tok utakmice: Sarajevo - Zrinjski 0:2

H. H.
Detalji s utakmice između Sarajeva i Zrinjskog (Foto: T. S./Klix.ba)
(Foto: T. S./Klix.ba)
Sarajevo i Zrinjski igrali su susret 20. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine (0:2), a tekstualni prijenos utakmice mogli ste pratiti na portalu Klix.ba.
Kraj utakmice

Sarajevo - Zrinjski 0:2

90' - Igrat će se četiri minute sudijske nadokande.

85' - Sami je finiš utakmice, Sarajevo je nemoćno.

78' - Varešanović je šutirao pored gola, biće korner za Sarajevo.

Sarajevo - Zrinjski 0:2 (Bilbija 73')

73' - GOOOOOOL! Bilbija je udvostručio prednost Mostaraca. Šahinovića je lopta preletjela nakon centaršuta s lijeve strane, a Bilbija se samo naklonio i glavom pogodio za 2:0.

69' - Kakva šansa za Zrinjski! Bilbija je u 69. minuti proigrao usamljenog Ćužea koji je bio na desetak metara iskosa, ali je šutirao visoko preko gola.

65' - Dvostruka izmjena u Sarajevu. U igru je ušao Mario Vrančić, a zamijenio je Franeta Čirjaka. Hmaza Čataković je u igri umjesto Kyeremeha.

55' - Žuti karton za Varešanovića.

53' - Najbolja šansa za Sarajevo! Ziljkić je šutirao direktno iz kornera u 53. minuti, a Marić je fenomenalno odbranio i izbacio loptu ispod same prečke. Nakon novog kornera pokušao je i Šerbečić, ali glavom je poslao loptu pored gola.

51' - Loš prekid izveli su igrači Zrinjskog i nema opasnosti.

46' - Počelo je drugo poluvrijeme, nema izmjena.

Kraj prvog poluvremena

Sarajevo - Zrinjski 0:1 (Tičinović 33')

Zrinjski zasluženo vodi protiv očajnog Sarajeva koje nije napravilo nijednu pravu akciju.

41' - Kyeremeh je prvi igrač sa žutim kartonom.

39' - Sarajevo nije pokazalo apsolutno ništa i ne djeluje kao ekipa koja nešto može u ovome susretu.

Sarajevo - Zrinjski 0:1 (Tičinović 33')

33' - GOOOOOOL! Zrinjski vodi fantastičnim golom Marija Tičinovića. Udarcem iskosa sa 18 metara pogodio je suprotne rašlje za 1:0.

28' - Nakon odbijene lopte poslije kornera šutirao je Ilinković, ali visoko preko gola.

24' - Derbi za sada nije ispunio očekivanja, ništa vijedno pomena nije se desilo.

20' - I dalje bez pravih šansi, igra se vrlo oprezno i čeka se greška rivala.

13' - Sarajevo je malo došlo do daha i uspostavilo je terensku ravnotežu.

8' - Već treći korner za Zrinjski koji je dosta bolje ušao u susret.

5' - Radović se žali na povredu prsta, izgleda kao da je u pitanju lom.

3' - Zrinjski je već jednom šutirao, a zatim su i izveli korner, nakon kojeg nije bilo opasnosti.

1' - Počela je utakmica u Mostaru, jak vjetar i kiša pravit će dosta problema akterima ovog susreta. Utakmica se igra bez prisustva publike zbog sigurnosnih razloga.

17:25 - Glavni arbitar ovog meča je Luka Bilbija iz Prijedora, a asistirat će mu Arnel Novalić i Josip Čolić. Četvrti sudija je Ermin Sivac.

17:20 - U prvom dijelu sezone Zrinjski je Pod Bijelim brijegom razbio Sarajevo 4:0.

17:15 - S druge strane, trener Plemića Krunoslav Rendulić je spreman za svoj premijerligaški derbi.

“Odmah na startu nastavka prvenstva je veoma težak susret pred nama. Sarajevo više nije ekipa kakva je bila jer su u tek nekoliko mjeseci doveli čak devet novih igrača čime su definitivno pojačali svoje redove. Naša očekivanja su uvijek ista i jasna, utakmice pripremamo uvijek tako da idemo na pobjedu. Daćemo sve od sebe da odigramo dobar meč i upišemo nova tri boda”, rekao je Rendulić i osvrnuo se dodatno na bordo tim:

“Tokom rane faze njihovih priprema smo ih malo ispratili u Međugorju, neke mečeve smo skinuli sa interneta te imamo određene informacije o njima. Naravno to nije onako kako bi bilo da smo odigrali već dva ili tri kola, ali i ovako znamo sasvim dovoljno. Iako je još prerano da se bilo šta analizira, moglo bi se reći da je glavni plus Sarajeva to što su doveli dosta novih igrača, a minus taj što su isti fudbaleri dosta kratko zajedno. Sigurno je da oni nisu uigrani kako će to biti za dva ili tri mjesec“, dodao je trener Plemića.

17:10 - Uoči utakmice trener Sarajeva Mirza Varešanović je govorio s pritscima s kojima se susreće, poručivši da mu ne mogu oduzeti ljubav prema klubu.

17:05 - Sarajevo u proljetni dio sezone ulazi s velikim ambicijama, dovedeno je devet novih, skupih, pojačanja i susret sa Zrinjskim će pokazati pravu vrijednost ekipe.

17:00 - Sarajevo je trebalo biti domaćin na stadionu "Asim Ferhatović Hase", no rekonstrukcija travnjaka koševskog stadiona još nije završena, te će Bordo tim još neko vrijeme morati igrati domaće utakmice u drugim gradovima, te je za ovu priliku izabralo stadion Veleža u Mostaru.

Podsjetimo, nakon Zrinjskog, Bordo tim će u narednom domaćem susretu dočekati Željezničar u Zenici u Trening centru Nogometnog saveza BiH.

16:50 - Poznati su i sastavi timova:

Sarajevo: Šahinović, Vršajević, Jelić Balta, Oliveira, Varešanović, Kyeremeh, Šerbečić, Radović, Čirjak, Martinović i Ziljkić.

Na klupi su ostali: Dizdarević, Trako, Mulalić, Čataković, Vrančić, Ramić, Tomašević, Salčin i Mustafić.

Koševski ligaš nakon odlaska Andreja Đokanovića dobio je novog kapitena Avdiju Vršajevića, dok su s obzirom na višak stranaca u kadru, na tribinama ostali Daniel Avramovski, Muhammed Musa i Giorgi Guliashvili.

Najveće pojačanje Sarajeva Mario Vrančić ostao je na klupi nakon što je trener Mirza Varešanović najavio da nije potpuno spreman za igru.

Zrinjski: Marić, Barišić, Ćorluka, Ivančić, Ćuže, Jakovljević, Sučić, Ilinković, Memija, Tičinović, Bilbija.

Na klupi su: Topić, Jukić, Kiš, Sabljić, Malekinušić, Stanić, Magdić, Kamenar, Vukotić.

16:50 - Poštovani čitatelji portala Klix.ba, dobro došli na tekstualni prijenos utakmice 20. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine između Sarajeva i Zrinjskog. Susret se igra na stadionu "Rođeni" u Mostaru početkom u 17:30 sati.