Premijer liga BiH
0

Tok utakmice: Sloboda - Sarajevo 2:3

K. H.
Foto: T. S./Klix.ba
(Foto: T. S./Klix.ba)
Na stadionu Tušanj u Tuzli igrao se meč 24. kola nogometne Premijer lige Bosne i Hercegovine između FK Sloboda i FK Sarajevo, a na portalu Klix.ba mogli ste pratiti tekstualni prijenos utakmice.
Rezultat i strijelci:

Sloboda - Sarajevo 2:3 (Bekić 8', 14' / Ziljkić 33', Čataković 36', Avramovski 74')

Kraj utakmice

90+3' - Velika šansa za Slobodu! Husejinović je šutirao iz voleja, ali je njegov udarac otišao visoko preko gola. Nema više vremena da vidimo bilo koju promjenu rezultata.

90' - Igrat će se tri minute sudijske nadoknade.

87' - Šansa za Slobodu! Osmić je ubacio s desne strane, Vranješ šutira glavom, ali ravno u golmana Sarajeva koji brani ovaj pokušaj. Mogao je domaći tim sada doći do poravnanja.

84' - Sebični Varešanović je sada upropastio šansu da Sarajevu donese četvrti gol, u situaciji kada je imao dva slobodna saigrača odlučio se na šut s distance i nabio loptu visoko preko gola.

82' - Ziljkić je šutirao, ali Erić bez većih problema to brani. Još nešto više od 10 minuta igre i nade za domaći tim da može izbjeći poraz.

81' - Napada Sloboda, pokušavaju doći do gola kojim bi se vratili i poravnali na 3:3, ali sve je to jalovo za sada i odbrana Bordo tima dobro sve kontroliše.

75' - Avramovski je skinuo dres i zasluženo, dobio je žuti karton.

Sloboda - Sarajevo 2:3 (Avramovski 74')

74' - Gooooooooooool! Sarajevo dolazi do preokreta i potpuno zasluženog vodstva! Nakon asistencije Ziljkića s lijeve strane, Avramovski je ostao sam na drugoj stativi i preciznim udarcem pogodio, samo dvije-tri minute nakon što je ušao u igru.

72' - Dobra šansa i za Sarajevo!Čataković je šutirao, ali lopta ide preko gola.

70' - Velika šansa za Slobodu! Osmić je šutirao, Dizdarević sjajno brani, lopta se odbija do Vranješa čiji je udarac blokirao Martinović, a nakon toga je Alić šutirao van okvira gola. Bila je ovo velika šansa za domaći tim, možda i najbolja na meču, ali nisu uspjeli postići gol.

68' - Opasan napad Sarajeva, Ziljkić je ušao s lijeve strane, ali nije uspio dobro centrirati i na kraju je propala ova šansa za Bordo tim.

65' - Napadač Slobode Alić je nakratko ostao bez svijeti na terenu nakon što ga je Martinović pogodio loptom u glavu, ali je sve dobro i nastavit će utakmicu.

60' - Čataković još jednom šutira, ali ovaj put je to bio lagan zadatak za Erića koji je uhvatio loptu. Ovo je bio 15. udarac igrača Sarajeva.

58' - Husejnović je centrirao s lijeve strane, Alić šutira iz teške pozicije, ali to nije bio težak plijen za golmana Sarajeva.

55' - Opet je Ziljkić bio u kaznenom prostoru Slobode, ali je na kraju Erić uhvatio loptu. Bolja igra Bordo tima i to znatno bolja u drugom poluvremenu.

54' - Šansa za Sarajevo! Ziljkić je šutirao s distance, ali je Erić odbranio. U nastavku napada, Ziljkić je šutirao još jednom, ali je od Bekića lopta otišla u korner.

53' - Nema šansi u drugom poluvremenu, malo je pao ritam utakmice u nastavku.

48' - Oliveira je bio u kontaktu sa Šubertom, pao je i tražio penal, ali je sudija Bandić samo pokazao da se igra nastavi.

47' - Prvi opasan napad Sarajeva, Guliashvili je bio na desnoj strani, ali je njegov centaršut bio prejak i lopta je otišla u aut.

46' - Počelo je drugo poluvrijeme. S centra su krenuli nogometaši Sarajeva.

Prvo poluvrijeme

45' - Igrat će se jedna minuta sudijske nadoknade.

45' - Prvi korner za Slobodu na današnjem meču. Pervan i Maksimović su odigrali kratku akciju, na kraju je Bošnjak loše šutirao, pa je uslijedio kontranapad iz kojeg će Sarajevo imati korner, osmi na današnjem meču.

44' - Balta i Martinović su dobili žute kartone, a obojica neće igrati u narednom meču protiv Sloge.

41' - Guliashvili je sada dobio žuti karton za simuliranje, iako je prije toga imao sjajan prodor i mogao je puno bolje iskoristiti situaciju.

39' - Nova šansa za Sarajevo! Guliashvili je pokušao, ali Erić brani. Sjajna akcija Bordo tima po desnoj strani, ali na kraju nije uspio Gruzijac da postigne gol.

Sloboda - Sarajevo 2:2 (Čataković 35')

34' - Gooooooooooooool! Kakav gol Čatakovića, vraća se Sarajevo i to u potpunosti! Namjestio se i slabijom desnom nogom pogodio dalji ugao Erićevog gola za 2:2.

Sloboda - Sarajevo 2:1 (Ziljkić 33')

32' - Gooooooooooooooooool! Ziljkić šalje loptu u jednu, a Erića u drugu stranu. Sarajevo se vraća u meč!

32' - Penal za Sarajevo! Ziljkić je dodao do Radovića, Bekić ga ruši i sudija Bandić pokazuje na bijelu tačku.

31' - Žestok pritisak igrača Sarajeva, opet je Ziljkić šutirao, no lopta opet od bloka ideu korner. Na kraju, Ziljkić je "kratko" dodao do Guliashvilija, ali ovaj iz dobre pozicije jako loše šutira.

29' - Nova šansa za Sarajevo! Ziljkić je ubacio, Guliashvili glavom šutira preko gola. Bila je ovo odlična pozicija, ali je Gruzijac loše postavio glavu i nije dobro zahvatio loptu.

28'- Najbolja šansa za Sarajevo! Ziljkić je šutirao nakon ubačaja s desne strane, ali lopta od bloka ide u korner, šesti za Bordo tim u ovom meču.

26' - Prolom oblaka u Tuzli u ovom trenutku, teren će sada biti znatno teži za igru, a lopta puno "brža".

23' - Ubačaj prema Balti, Osmanković je glavom izbacio loptu i bit će to novi ubačaja sa strane za Bordo tim. Ziljkić je ubacio, kao da je direktno šutirao prema golu, no sviran je prekršaj u napadu i lopta će biti za Slobodu.

22' - Sada je Čataković bio sebičan i na kraju će Sarajevo imati samo korner, iako je moglo biti znatno opasnije.

20' - Imalo je Sarajevo korner, ubacio je Vrančić. nastala je gužva u kaznenom prostoru Slobode, ali na kraju golman domaćeg tima ipak dolazi do lopte. Domaći tim igra s velikom energijom nakon što su uspjeli postići dva pogotka u prvih 15 minuta.

15' - Šansa za Sarajevo! Čataković je šutirao desnom nogom, ali njegov udarac je odbranio Erić.

Sloboda - Sarajevo 2:0 (Bekić 14')

14' - Goooooooooool! Bekić još jednom postiže gol i to nakon prelijepe akcije domaćeg tima. Pervan je sjajno uposlio Vranješa, on u situaciji jedan na jedan s golmanom Sarajeva nesebično dodaje do Bekića, kojem na kraju nije bilo teško da je pošalje u praznu mrežu. Bordo tim na koljenima!

11' - Vrančić je ubacio, Oliveira glavom šutira, ali lopta od štopera Šuberta odlazi malo pored gola. Dobar je ovo pokušaj bio.

10' - Odmah je Sarajevo krenulo u napad, žele postići gol i što prije vratiti stvari na početak.

Sloboda - Sarajevo 1:0 (Bekić 8')

8' - Goooooooool! Sjajna kontra Slobode i domaći tim vodi od osme minute. Šerbečić je pogriješio i otvorio napad domaćeg tima, Vranješ sjajno pronalazi Bekića, koji izlazi ispred golmana Dizdarevića i lagano ga matira za 1:0.

7' - Pervan je dobro ubacio iz slobodnog udarca, ali Dizdarević je istrčao i izbacio loptu.

3' - Prvi udarac prema golu Slobode! Čataković je šutirao s distance, ali Erić brani.

1' - Počela je utakmica, a odmah moramo reći da se igra na zaista sjajnom terenu stadiona Tušanj i da će igrači imati apsolutno sve uslove da nam pokažu jednu odličnu nogometnu predstavu.

15:55 - Glavni sudija je Antoni Bandić iz Gruda, a njegovi pomoćnici su Davor Beljo (Mostar) i Goran Dujak (Odžak). Četvrti sudija će biti Josip Martinović iz Čapljine.

15:50 - Susretom na Tušnju će ujedno i završiti 24. kolo Premijer lige BiH.

Petak (31. mart)

Tuzla City – Borac 2:2

Subota (1. april)

Zrinjski – Široki Brijeg 3:1

Igman – Posušje 3:0

Leotar – Željezničar 1:0

Najava utakmice

15:45 - Tuzlaci vode grčevitu borbu za opstanak i ovaj susret dočekuju s novim trenerom Danijelom Pranjićem, a posljednjih dana u gradu soli vlada velika euforija i očekuju se pune tribine.

"Mislim da smo uspjeli u većem dijelu sve odraditi. Bilo je dosta posla i još ga ima, ali spremni ćemo dočekati Sarajevo. Ta utakmica nam je svima od velike važnosti. Od prve minute ćemo se postaviti napadački i tražit ćemo bodove koji su nam sigurno jako bitni. Sigurno neće biti lako, Sarajevo je dobra ekipa, pogotovo individualno. Imaju dosta dobrih igrača. Znamo njihove kvalitete, pokušat ćemo to neutralizirati. Volio bih da Sarajevo dođe otvorenog garda kao što ćemo mi biti od prve minute, pa da se "potučemo" na terenu i da vidimo ko je u ovom trenutku bolji", rekao je Pranjić na pres-konferenciji uoči utakmice.

S druge strane, koševski ligaš vjerovatno ima posljednu priliku da se ozbiljnije uključi u borbu za Evropu nakon jučerašnjih poraza Željezničara i Širokog Brijega. Sve osim tri boda Sarajevu nije dovoljno, a dolazak na utakmicu najavile su i Horde zla.

"Nama je drago što ćemo napokon nastupiti na jednom dobrom terenu. Vjerovatno pred punim tribinama stadiona Tušanj, gdje ćemo napokon osjetiti taj pravi nogometni ambijent. Mi smo proteklu pauzu iskoristili na pravi način, radili smo na stvarima koje nisu bile dobre u prethodnim utakmicama. Dobro smo se spremili", kazao je trener Sarajeva Mirza Varešanović te dodao:

"Mi imamo naše ambicije od kojih nećemo odustati. Naravno da idemo u Tuzli da ostvarimo dobar rezultat, a to je u našem slučaju pobjeda. Sloboda je čvrsta, kvalitetna, iskusna ekipa. Pogotovo s novim trenerom, koji je novo ime i koji će donijeti neki dodatni kvalitet i novu energiju. Stoga očekujem jednu dobru Slobodu, koja će biti veliki problem svim ekipama".

15:30 - Poznati su i sastavi za današnji meč:

Za Slobodu igraju: Erić, Osmanković, Šubert, H. Beganović, Kapetanović, Pervan, Maksimović, Vošnjak, Vranješ, Bekić i Alić.

Na klupi su: Bukvić, Jusić, Čivić, Husejnović, Mehmedović, J. Osmić, Varešanović, Delić i Komazec.

Za Sarajevo nastupaju: Dizdarević, Mulalić, Šerbečić, Martinović, Radović, Jelić Balta, Guliashvili, Vrančić, Ziljkić, Čataković i Renan.

Na klupi su: Šahinović, Tomašević, Vršajević, Trako, Varešanović, T. Ramić, Mustafić, Avramovski i Džafić.

15:30 - Poštovani čitatelji portala Klix.ba, dobro došli na tekstualni prijenos utakmice 24. kola nogometne Premijer lige Bosne i Hercegovine između FK Sloboda i FK Sarajevo. Meč se igra na stadionu Tušanj u Tuzli s početkom u 16 sati.