Konferencijska liga
0

Tok utakmice: Torpedo - Sarajevo 2:2

H. H.
Detalji sa utakmice između Torpeda i Sarajeva (Foto: T. S./Klix.ba)
(Foto: T. S./Klix.ba)
Na stadionu "Ramaz Shengelia" u Kutaisiju igrala se utakmica 1. pretkola Konferencijske lige između gruzijskog Torpeda i Sarajeva (2:2), a tekstualni prijenos utakmice mogli ste pratiti na portalu Klix.ba.
Kraj utakmice

Torpedo - Sarajevo 2:2

90+3' - Pokušaj iz slobodnjaka domaćeg tima, ali ide pored gola.

90' - Igrat će se šest minuta sudijske nadokande.

88' - Mustafić je iz slobodnog udarca šutirao pored gola.

86' - Žuti karton dobio je Mustafić.

83' - Trostruka izmjena u Sarajevu. Iz igre su izašli Duraković, Ziljkić i Varešanović, a ušli su Radović, Viveros i Mustafić.

80' - Prečka za Torpedo! Kobuldazde je pogodio prečku u pokušaju da centrira s desne strane.

77' - Sve je manje vremena, Sarajevo za sada ima aktivan rezultat koji im daje realne šanse za prolaz u revanšu za sedam dana.

73' - Beganović je dobio žuti karton.

71' - Domaći tim je nešto bolji rival nakon izjednačujućeg gola Sarajeva i više atakuje ka golu Bordo tima.

66' - Sjajna šansa za Torpedo! Arabidze se namjestio na udarac, ali lopta je prohujala pored gola.

64' - Dobra šansa za Torpedo! Iz slobodnjaka je šutirao Šergelasvili sa preko 30 metara, a Rogić je jedva odbranio i izbio loptu u korner.

59' - Dobra šansa za Sarajevo! Kyerimeh je šutirao sa 20-ak metara, ali pogodio je vanjski dio mreže.

57' - Torpedo je imao dvije dobre šanse. Prvo je udarac Bugridzea odbranoo Rogić, a potom je Arabidze odlično izblokiran iz nesporedne blizine.

Torpedo - Sarajevo 2:2 (Varešanović 52')

52' - GOOOOOOL! Kakva utakmica u drugom poluvremenu. Sada je 2:2, a strijelac je Varešanović. Ubacio je Ziljkić, a mladi veznjak Sarajeva glavom pogodio.

Torpedo - Sarajevo 2:1 (Bugridze 48')

48' - GOL! Već je 2:1 za Torpedo. Bugridze je šutirao iz mrtvog ugla, golman Rogić je užasno reagovao i primio je jeftin gol.

Torpedo - Sarajevo 1:1 (Oliveira 47')

47' - GOOOOOOOOOOOL! Oliveira je izjednačio na 1:1 nakon što se dobro snašao nakon odbijene lopte.

46' - Počelo je drugo poluvrijeme u Kutaisiju.

Kraj prvog poluvremena

Torpedo - Sarajevo 1:0 (Sandokhandze 43')

[FBPOST]https://www.facebook.com/FudbalskiklubSarajevo/posts/pfbid0yZrdY1ohHYVfkyfMSDRdCuMfBUX2n5a5bcA18UyTzcfi2pPoyBDfPh7gQgiJfgUSl[/FBPOST]

43' - GOL! Torpedo je izveo prvi korner nakon kojeg je došao u vodstvo. Sandokhandze se sjajno snašao i akrobatskim udarcem matirao je Rogića.

38' - Period bolje igre domaćeg tima koji je preuzeo inicijativu i sve češće je pred golom kluba s Koševa.

33' - Još dvije velike šanse za Sarajevo! Prvo je udarac Zeljkovića s distance uz dosta problema odbranio Kljajić, a onda je Zikljić u nastavku akcije šutirao pored gola.

31' - Nešto mirniji period igre nakon serije promašaja nogometaša Sarajeva.

25' - Zeljković je šutirao sa 25 metara, ali ravno u ruke Kljajića.

21' - Nova prečka! Nakon kornera Duraković je prebacio loptu do Kyeremeha koji je glavom sa šest-sedam metara pogodio okvir gola.

20' - Golman Sarajeva Rogić se bespotrebno poigravao, ali je na kraju odbranio udarac Abaridzea.

16' - Odmah je uzvratio Ziljkić udarcem s distance, ali ni Kljajić se nije dao prevariti.

15' - Prvi pokušaj domaćih. Abaridze je šutirao iskosa, ali Rogić je odbranio.

13' - Nova dobra šansa za tim sa Koševa! Zeljković je ubacio, a Oliviera iz dobre situacije šutirao preko gola.

10' - Sarajevo je daleko bolji rival na početku. Sada je Kyeremeh šutirao glavom pored gola.

7' - Oliveira je šutirao sa 20-ak metara, ali Kljajić je na mjestu.

5' - Još jedna izvanredna prilika za Bordo tim! Poslije kornera i dobre kombinacije, Varešanović je šutirao sa desetak metara, ali lopta je prošla pored lijeve stative.

3' - Velika šansa za Sarajevo! Ziljkić je fenomenalno šutirao iz voleja sa 16 metara, ali prečka je bila saveznik domaćih.

1' - Počela je utakmica u Gruziji.

18:55 - Nažalost, prije početka utakmice došlo je do ozbiljnog sukoba policije i Hordi zla koje su izbačene sa stadiona.

18:50 - Glavni sudija meča je Izraelac Snir Levy.

18:45 - Utakmica između Torpeda i Sarajeva u Kutaisiju imala je neslavan uvod budući da je na ulicama ovog grada došlo do manjeg obračuna domaćih pristalica sa navijačima Sarajeva.

Kako javlja reporter portala Klix.ba koji se nalazi u Gruziji, došlo je do manjeg sukoba domaćih pristalica sa pripadnicima Hordi zla, ali je brzom reakcijom policije spriječen veći incident.

18:40 - Sarajevo je odradilo jako kvalitetne pripreme na kojima je ostvarilo sve četiri pobjede, na čemu temelje optimizam pred večerašnji susret.

"Mogu slobodno reći da ne pamtim bolju atmosferu u klubu, a dugo sam u Sarajevu. Maksimalno spremni dočekujemo ovu utakmicu. Znamo manje više sve dobre i loše strane protivnika. Pogledali smo većinu njihovih utakmica, a fokus smo stavili od kada je došao novi trener iz Škotske. Što se tiče nas smo odradili smo jako kvalitetne pripremne utakmice u Sloveniji gdje smo odigrali četiri utakmice i upisali četiri pobjede. Puni samopouzdanja ulazimo u ovu utakmicu i nadam se da ćemo se što duže zadržati u Evropi", rekao je u najavi utakmice Mirza Varešanović.

18:35 - Domaći sastav igra u sljedećem sastavu:

Torpedo: Kljajić, Kobuladze, Monteiro, Sandokhadze, Nadaraia, Gigouri, Akbari, Shergelashvili, Pantsulaia, Arabidze, Bugridze.

18:30 - Trener Bordo tima Mirza Varešanović odredio je sastav za večerašnju utakmicu.

Tako će za prvi tim zvanično debitovati golman Lovre Rogić, desni bek Amar Beganović, štoper Vinko Soldo, lijevi bek Elvir Duraković i zadnji vezni Samir Zeljković.

Za Sarajevo će od prve minute igrati: Rogić, Beganović, Trako, Soldo, Duraković, Zeljković, Vrančić, Varešanović, Ziljkić, Kyeremeh, Oliveira.

Na klupi za rezervne igrače su ostali:

Šahinović, Šutković, Jelić Balta, Čataković, Gulishvili, Viveros, Radović, Aničić, Ikić, Nurković, Buljubašić, Mustafić.

18:30 - Poštovani čitatelji portala Klix.ba, dobro došli na tekstualni prijenos utakmice 1. pretkola Konferencijske lige između gruzijskog Torpeda i Sarajeva. Susret se igra na stadionu "Ramaz Shengelia" s početkom u 19 sati.