Premijer liga BiH
0

Tok utakmice: Velež - Posušje 2:0

N. K.
Foto: G. Š./Klix.ba
Detalj s utakmice u Mostaru (Foto: G. Š./Klix.ba)
Nogometaši Veleža i Posušja večeras od 20 sati na stadionu Rođeni igrali su utakmicu prvog kola Premijer lige BiH, a tekstualni prijenos susrete mogli ste uživo pratiti na portalu Klix.ba.

90+3' - Gotova je utakmica. Velež je slavio rezultatom 2:0 golovima Georgijevića i Brandaa.

90' - Tri minute sudijske nadoknade. Ovdje je sve riješeno!

86' - GOL! Velež je udvostručio prednost, a strijelac je bio Brandao!Iskuspio se sad Brazilac za promašaj s bijele tačke, odličnim udarcem između dva igrača Posušja. Sjajan gol za 2:0.

82' - Baćak odlično brani udarac Brandaa s bijele tačke! Ostaje 1:0 za Velež.

80' - Penal za Velež! Barišić je u šesnaestercu gostiju nedozovoljeno zaustavio Hasanovića.

79' - Raspoloženi Georgijević je umalo udvostručio prednost Veleža, ali mu je Baćak sjajno odbranio lukav udarac s 15-ak metara.

74' - Loša vijest za Velež. Radovac se nakon jednog kornera Posušja povrijedio pa je umjesto njega ušao Alagić.

72' - Evo i najbolje prilike za Posušje nakon zicera sa samog početka meča. Odličan udarac s vrha šesnaesterca uputio je Serdarušić, ali je Kačavenda bio siguran.

64' - Sada je Brandao zaprijetio iz slobodnog udarca. Dobro je šutirao, ali je lopta otišla pored stative.

60' - Sada je očekivano opao ritam utakmice. Posušje nema snage da ozbiljnije krene po izjednačenje, dok Velež nastavlja rutinski završavati posao.

50' - Gol! Velež je poveo, a strijelac je Georgijević! Rezervista Brandao je sjajno progirao Georgijevića koji uz malo sreće matira Baćaka za veliko slavlje domaćih navijača.

Detalj s utakmice u Mostaru (Foto: G. Š./Klix.ba)
Detalj s utakmice u Mostaru (Foto: G. Š./Klix.ba)

46' - Počelo je drugo poluvrijeme! Izvršene su i tri izmjene. Kod Veleža u igru su ušli Brandao i Ćosić umjesto Isića i Zubanovića, dok je kod gostiju Vranjić zamijenio Barišića.

Detalj s utakmice u Mostaru (Foto: G. Š./Klix.ba)
Detalj s utakmice u Mostaru (Foto: G. Š./Klix.ba)

45' - Poluvrijeme na stadionu Rođeni! Nije bilo pogodaka, ali je Velež propustio nekoliko prilika. Dva su im gola i poništena zbog ofsajda, dok je Posušje imalo zicer već u drugoj minuti meča.

43' - Isić je dobio žuti karton, a susret je bio nakratko prekinut zbog bakljade Red Armyja, najvatranijih navijača Veleža.

35' - Sada period mirnije igre, iako i dalje Velež ima inicijativu i veliku želju da dođe do vodstva.

25' - Prava je opsada gola gostiju. Zeljković je sada dobro šutirao, ali je Brekalo blokirao u posljednji tren.

19' - Mostarci apsolutno dominiraju, a svoju noć za sada nema Zubanović. Ponovo je propustio dobru priliku, ovaj put nakon centaršuta Radovića.

17' - Novi poništen gol zbog ofsajda. Ovaj put je pogodio Georgijević, ali neće biti ništa od slavlja Veleža.

13' - Imamo i prvi žuti karton na današnjem meču, a dobio ga je Brekalo zbog oštrog starta nad Radovićem.

8' - Ponovo velika prilika za Velež. I ovaj put se u šansi našao Zubanović nakon centaršuta Ovčine. Ipak, lopta je pogodila golmana Baćaka i završila u korneru.

5' - Sada je Velež došao do gola, ali je on poništen jer se strijelac pogotka Zubanović našao u ofsajd poziciji. Odličan početak utakmice.

2' - Umalo da Posušje odmah šokira domaće. Begić je presjekao loptu i sjurio sam prema golmanu Kačavendi, ali se u ključnom trenutku odlučio na lob. To je loše uradio pa je Kačavenda bez problema ulovio loptu.

1' - Počela je utakmica na stadionu Rođeni!

Detalj s utakmice u Mostaru (Foto: G. Š./Klix.ba)
Detalj s utakmice u Mostaru (Foto: G. Š./Klix.ba)

19:55

Sve je spremno za početak utakmice na stadionu Rođeni. Glavni sudija je Admir Šehović iz Sarajeva, odakle su i pomoćnici Moamer Čaušević i Enes Đozić.

19:50

Stigli su sastavi. Trener Feđa Dudić je odlučio da ne odmara svoje najbolje igrače uoči utakmice protiv AEK-a (četvrtak) pa se odlučio za sastav: Kačavenda, Zubanović, Radović, Zvonić, Zeljković, Pršeš, Anđušić, Ovčina, Georgijević, Isić i Radovac.

S druge strane, Posušje će u svom debitantskom meču igrati u sastavu: Baćak, Josip Barišić, tomislav Barišić, Bešlić, Landeka, Begić, Krišto, Brekalo, Lučić, Lauš i Vukoja.

19:45

Poštovani čitatelji, dobro došli na tekstualni prijenos utakmice prvog kola Premijer lige Bosne i Hercegovine između Veleža i Posušja. Susret na stadionu Rođeni počinje u 20 sati.