Premijer liga BiH
0

Tok utakmice: Željezničar - Sloga 1:0

K. H.
Foto: I. L./Klix.ba
(Foto: I. L./Klix.ba)
Na stadionu Grbavica u Sarajevu igrao se meč 11. kola nogometne Premijer lige Bosne i Hercegovine između FK Željezničar i FK Sloga Merdian, a tekstualni prijenos utakmice mogli ste pratiti na portalu Klix.ba.
Kraj utakmice

Rezultat i strijelac:

Željezničar - Sloga 1:0 (Hodžić 38')

90+3' - Sjajan soloprodor Bekrića, a onda udarac koji brani golman Sloge.

90' - Igrat će se pet minuta sudijske nadoknade. Bekrić ulazi u igru umjesto Štilića.

87' - Amoah i Haračić su izašli iz igre, Beganović i Hajdarević su na terenu. Pokušat će trener Mulalić ovim izmjenama zatvoriti utakmicu.

86' - Kosoriću se ukazivala pomoć dvije minute nakon jednog duela s gostujućim igračem, ali je na kraju svega on dobio žuti karton.

84' - Najvatreniji navijači FK Željezničar, popularni Manijaci, pirotehničkim dekorom na južnoj tribini kompletirali su proslavu 101. rođendana kluba.

83' - Sloga se ne predaje, ali osim jalovih pokušaja nisu imali pravu šansu u drugom poluvremenu. Još nekih 10-ak minuta igre na Grbavici.

80' - Zajić je pokušao s distance, ali njegov udarac odlazi visoko preko gola Benedra.

78' - Imali su igrači Željezničara sada nešto više prostora u napadu, Štilić je dodao do Amoaha, ali ovaj krilni napadač Plavih je otišao previše u stranu i izgubio loptu.

71' - Milanović ruši Haračića i zasluženo je dobio žuti karton.

67' - Žuti karton za Stapića nakon prekršaja nad neuhvatljivim Santosom. Ubrzo nakon toga, žuti karton je dobio i Mekić.

65' - Dobra šansa za Željezničar! Mekić je probao s lijeve strane, ali lopta ide malo preko gola.

64' - Nema šansi na Grbavici, znatno je pao tempo igre. Plavi pokušavaju doći do drugog pogotka kojim bi vjerovatno riješili pitanje pobjednika, ali nije to toliko ubojito kao u prvom poluvremenu.

54'- Dobar pokušaj Drine nakon soloprodora koji je krenuo sa svoje polovine, ali Dabić ponovo spašava goste iz Doboja dobrom odbranom.

48' - Prvi pokušaj Plavih, Galić je ubacio, ali sigurno reaguje golman Sloge.

46' - Počelo je drugo poluvrijeme. S centra su krenuli igrači Željezničara. Dvije izmjene u gostujućoj ekipi. Janković i Baštić su izašli, a Đerić i Krstovski su na terenu.

Poluvrijeme

Željezničar - Sloga 1:0 (Hodžić 38')

45' - Igrat će se još minuta sudijske nadoknade. Pritisak Plavih se nastavlja.

41' - Velika podrška sada za igrače Željezničara, svi su na nogama i pjesmom nose svoje igrače.

Željezničar - Sloga 1:0 (Hodžić 38')

38' - Gooooooooool! Željezničar vodi protiv Sloge, strijelac je Hodžić nakon ubačaja Štilića iz slobodnog udarca. Bio je na pravom mjestu i glavom poslao loptu u mrežu. Erupcija oduševljenja na Grbavici!

34' - Novi pokušaj Željezničara, Štilić je ubacio na prvu stativu, Santos glavom šutira, ali malo pored gola. Čudo da na Grbavici još uvijek nismo vidjeli pogodak i da mreže još uvijek miruju.

31' - Šansa za Željezničar! Amoah je šutirao nakon soloprodora s desne strane, probao je iznenaditi udarcem u prvi ugao, ali još jednom odlično reaguje golman Sloge.

28' - Velika šansa za Slogu! Janković je izašao sam ispred Bendera, ali golman Plavih u situaciji jedan na jedan spašava Željezničar.

24' - Dobra šansa za goste, Hodžić u posljednji trenutak spašava i izbija loptu u korner.

20' - Imao je Željezničar sada još jednu šansu. Galić je odlično ubacio s desne strane, Beća glavom šutira, ali ravno u golmana Sloge kojem je ovo već treća odbrana.

18' - Santos je dodao do Štilića, ali njegov pokušaj centaršuta je završio u gol-autu. Bolja igra Željezničara, ali još uvijek je rezultat 0:0.

15' - Haračić je dobio žuti karton nakon oštrog prekršaja na sredini terena.

8' - Nova šansa za Željezničar! Nakon lijepe i nešto duže akcije, lopta je došla do Beće koji je prizemno šutirao, ali golman Sloge još jednom brani.

6' - Veliki pritisak Željezničara na početku meča uz sjajnu podršku navijača s tribina. Na Grbavici je trenutno blizu 7.000 navijača.

4' - Velika šansa za Željezničar! Santos je glavom šutirao nakon što mu se odbila jedna lopta, ali Dabić brani i izbija loptu u novi korner. Ofanziva Plavih na početku meča.

3' - Prvi opasan napad Željezničara. Štilić je dodao do Amoaha, ovaj prizemno ubacuje, ali odbrana Sloge izbija u korner.

1' - Počeo je meč na Grbavici. S centra su krenuli igrači Sloge.

18:55 - Igrači izlaze na teren, sve je spremno za početak utakmice 11. kola Premijer lige BiH.

18:48 - Glavni sudija današnjeg meča je Sabrija Topalović iz Zenice, a pomagat će mu Mirza Čejvanović iz Tuzle i Bojan Makarić iz Bijeljine. Četvrti sudija je Dražen Marić iz Bijeljine, a delegat susreta Safet Radmilović iz Goražda.

18:40 - Željezničar se trenutno nalazi na četvrtom mjestu Premijer lige BiH i eventualnom pobjedom mogao bi barem nakratko (Široki Brijeg igra malo kasnije) zasjesti na prvu poziciju. Plavi su u posljednja tri kola osvojili sedam bodova i nalaze se u dobroj formi, baš kao i Sloga koja je u prošlom kolu prekinula niz poraza pobjedom protiv prvaka Zrinjskog. Ekipa iz Doboja se nalazi na visokoj šestoj poziciji pa nas sigurno očekuje zanimljiva utakmica na Grbavici.

18:34 - Vatreno je bilo u Sarajevu, ali i širom Bosne i Hercegovine prošle godine na današnji datum kada je Željezničar slavio 100. rođendan. To znači da Plavi danas slave 101. godinu od osnivanja pa tako ne sumnjamo u spektakl na stadionu Grbavica.

Sastavi za današnji meč

18:30 - Za Željezničar od prve minute igraju: Bender, Malić, Kosorić, Drina, Galić, Hodžić, Beća, Štilić, Santos, Amoah i Haračić.

Na klupi su: Muftić, Hajdarević, Cocalić, Subašić, Mekić, Bekrić, Šehić i Beganović.

Za Slogu od prve minute igraju: Dabić, Popara, Stevanović, Janković, Kujundžić, Čolić, Stapić, Ristić, Baštić, Milanović i Kulenović.

Na klupi su: Đulčić, Hasanbegović, Zajić, Đorić, Milaković, Krstovski, Šaula i Starčević.

18:30 - Poštovani čitatelji portala Klix.ba, dobro došli na tekstualni prijenos utakmice 11. kola nogometne m:tel Premijer lige Bosne i Hercegovine između FK Željezničar i FK Sloga Merdian. Sustet se igra na stadionu Grbavica u Sarajevu s početkom u 19 sati.