Derbi kola
12

Tottenham ima težak zadatak protiv Liverpoola, Conte poručuje: Moramo biti hrabri

N. K.
Antonio Conte (Foto: EPA-EFE)
Antonio Conte (Foto: EPA-EFE)
Tottenham u subotu na Anfieldu ima težak zadatak u borbi za poziciju koja vodi u Ligu prvaka budući da gostuje Liverpoolu, a teškog izazova svjestan je i trener Antonio Conte.

"Svjesni smo činjenice da je Liverpool u izvrsnoj formi. Odlično smo se pripremili, moramo biti veoma dobri u odbrani, ali ako želimo pobijediti moramo biti dobri i s loptom, odigrati dobru utakmicu i ne smijemo se bojati pritiska. Moramo otići tamo odigrati svoju igru, u utrci smo za mjesto u Ligi prvaka i moramo pronaći način da osvojimo bodove u svakoj utakmici. Igramo u gostima protiv jedne od najboljih ekipa na svijetu, ali pripremamo se kao i obično", rekao je Conte.

Italijanski stručnjak je pohvalio menadžera Liverpoola Jurgena Kloppa čija ekipa ove sezone ima priliku osvojiti čak četiri trofeja.

"Klopp radi sjajan posao s ovom ekipom, na kraju sezone doći u priliku osvojiti sve trofeje je zaista nevjerovatno", istakao je Conte.

Podsjetimo, tabelu Premiershipa predvodi Manchester City s 83 boda, jednim više od Liverpoola, dok je Tottenham trenutno na petoj poziciji sa 61 bodom.

Ispred Spursa su treći Chelsea (66 bodova) te Arsenal (63) na četvrtom mjestu, posljednjem koje vodi u Ligu prvaka.