Sve je otvoreno
4

Tottenham u triler završnici srušio City i vratio potpunu neizvjesnost u Premiership

K. H.
(Foto: EPA-EFE)
Ekipa Tottenhama u sjajnom meču pobijedila je Manchester City u susretu 26. kola engleskog Premiershipa rezultatom 3:2 čime je vratila neizvjesnost u ovoj ligi na apsolutno svim frontovima, uključujući borbu za titulu prvaka i mjesta koja vode u Ligu prvaka.

Tottenham je fantastično otvorio meč i već u 4. minuti iz tri poteza matirao Edersona i došao u vodstvo. Son je izašao sam ispred golmana Građana, a onda nesebično dodao do Kuluševskog koji lagano loptu šalje u praznu mrežu za vodstvo svog tima.

City je nakon toga preuzeo kontrolu nad igrom i tražio je gol za poravnanje, a to su uspjeli u 33. minuti kada je grešku golmana Llorisa u pogodak pretvorio Gundogan. To je ujedno bio i rezultat prvog poluvremena.

U nastavku je City opet dominirao i tražio drugi gol kojim bi došao do potpunog preokreta, a onda je uslijedio novi šok i drugo vodstvo gostiju iz Londona u ovom susretu. Sjajnu akciju odigrali su Son i Kane, a ovaj drugi pogađa za 2:1 i vraća prednost Tottenhamu.

Kane je u 73. minuti nakon još jedne sjajne akcije pogodio za 3:1, no ranije u tom napadu bila je nedozvoljena pozicija.

City je napadao, ali nije uspio pronaći put do gola Llorisa, sve do 91. minute kada je Romero igrao rukom, a sudija Taylor nakon dodatne VAR intervencije pokazao na bijelu tačku. Odgovornost je preuzeo Mahrez i sjajno pogodio za 2:2.

I kada se očekivao kraj, još jednom je na scenu stupio Harry Kane. Igrala se 95. minuta, Kuluševski je ubacio s desne strane, a engleski napadač je bio najviši u skoku i glavom pogodio za 3:2 i na kraju će se ispostaviti, pobjedu svog tima.

Manchester City ostaje lider u Engleskoj sa 63 osvojena boda, šest više od Liverpoola koji ima utakmicu manje, dok je Tottenham sada na sedmoj poziciji sa 39 osvojenih bodova.

Rezultat i strijelci:

Manchester City - Tottenham 2:3 (Gundogan 33', Mahrez 90+2' - Kuluševski 4', Kane 59', Kane 90+5')

Tabela:

Standings provided by SofaScore LiveScore