Šutirao pored gola
0

Tragičar Müller utučen zbog promašaja protiv Engleske: Imao sam šansu, a to žestoko boli

K. H.
Thomas Müller nakon promašaja protiv Engleske (Foto: Instagram)
Thomas Müller nakon promašaja protiv Engleske (Foto: Instagram)
Njemački nogometaš Thomas Müller kaže da će ga promašaj protiv Engleske u meču osmine finala Evropskog prvenstva pratiti čitav život te da mu je jako žao što je propustio šansu da svoj tim vrati u igru.
Pri rezultatu 1:0 za Englesku Nijemci su imali idealnu priliku da dođu do poravnanja, Havertz je sjajno spojio Mullera s golom, no napadač Bayerna u situaciji jedan na jedan s golmanom promašio je okvir gola i tako propustio veliku šansu za svoj tim.

Taj promašaj je odmah postao tema dana u Njemačkoj, a Muller se nakon svega obratio navijačima porukom na društvenim mrežama u kojoj je poručio da će ga taj promašaj pratiti čitav život.

"To je to, taj jedan trenutak koji vam se ureže u pamćenje i drži vas budnim noću. Trenutak za koji radite, trenirate i živite. To je trenutak kada baš vama pripadne odgovornost da vratite svoj tim u igru u neizvjesnom meču i pošaljete cijelu naciju u ekstazu. Imate takvu priliku i onda to propustite, a to žestoko boli", napisao je Muller i nastavio:

"Boli me čim pomislim na tim, na saigrače i trenera, na sve koji su vjerovali u mene baš u tom trenutku. Ipak, moj promašaj najviše boli zbog navijača koji su bili uz nas i podržavali nas kroz cijeli turnir, iako su imali velike poteškoće da prisustvuju utakmicama. Hvala na podršci."

Engleska je ubrzo nakon toga preko Kanea postigla i drugi gol, a oni će u četvrtfinalu igrati protiv Ukrajine koja je nakon produžetaka izbacila Švedsku.