Proslavljeni Crnogorac
454

Transfer bomba iz Banje Luke: Stevan Jovetić na korak do prelaska u Borac

D. P.
Jovetić je osvojio Konferencijsku ligu s Olympiakosom ove godine (Foto: EPA-EFE)
Jovetić je osvojio Konferencijsku ligu s Olympiakosom ove godine (Foto: EPA-EFE)
Legenda crnogorskog nogometa Stevan Jovetić na pragu je potpisa za Fudbalski klub Borac Banja Luka, saznaje portal Klix.ba.

Nekadašnji nogometaš Manchester Cityja, Intera, Seville, Monaca, Fiorentine i Herthe posljednji angažman imao je u grčkom Olympiakosu, s kojim je osvojio trofej u Konferencijskoj ligi prije nešto više od mjesec dana, a sada je na korak od prelaska na bosanskohercegovačke nogometne terene.

Jovetić je od 1. jula slobodan igrač i u potrazi je za novim angažmanom, a kako saznaje Klix.ba, postigao je dogovor s banjalučkim Borcem i bit će najveće pojačanje prvaka BiH u ljetnom prijelaznom roku, a vjerovatno i jedno od najvećih imena koje stiže u bh. nogomet bez obzira na godine.

Dogovor između dvije strane je postignut, a preostalo je još da se ugovor potpiše i riješe posljednje prepreke da Jovetić obuče dres banjalučkog kluba.

Kapiten reprezentacije Crne Gore, za koju je odigrao 78 utakmica i postigao 36 golova, povezivao se s Borcem i prošle godine, ali pregovori nisu bili uspješni kao ovog ljeta.

Ovaj 34-godišnji Podgoričanin najdublji trag je ostavio u Fiorentini, u čijim redovima je postigao 35 golova i to mu je donijelo transfer u Manchester City gdje je igrao s Edinom Džekom. Uslijedio je prelazak u Inter.

Osim pomenutih klubova, igrao je za matični Partizan, Sevillu, Monaco, Herthu i Olympiakos.