Igrat će i Evropu
132

Transfer karijere reprezentativca BiH: Haris Tabaković konačno stiže u Bundesligu

D. P.
Foto: Hertha BSC
Foto: Hertha BSC
Iako već dugo dominira u drugom rangu njemačke nogometne piramide, reprezentativac Bosne i Hercegovine nikada nije napravio transfer u Bundesligu. Sve do sada jer je prema navodima njemačkih medija na pragu potpisa za Hoffenheim.

Od svog dolaska iz Austrije, iskusni reprezentativac BiH napreduje i dominira drugim rangom takmičenja u Njemačkoj, popularnoj Cvajti. U dresu Herthe bio je najbolji strijelac lige, a sada je konačno došlo vrijeme za transfer.

Haris Tabaković (30) u narednim danima trebao bi potpisati ugovor s Hoffenheimom, uvijek ambicioznim članom Bundeslige koji svake godine napada Evropu i ove godine igrat će u grupnoj fazi Evropske lige, što je novi, još veći izazov za sjajnog napadača BiH.

Prema pisanju uglednog Kickera, neposredno prije početka sezone Hoffenheim je na pragu važnog potpisa. "Haris Tabaković bi trebao doći iz Herthe", navodi Kicker u današnjem tekstu.

Isti list navodi kako su pregovori u završnoj fazi, te da će Tabaković imati ozbiljnu ulogu jer je potrebno nadoknaditi odlaske Wouta Weghorsta i Maximiliana Beiera.

Iako više nije mlad nogometaš, Tabaković napreduje iz godine u godinu i čini se da je kasnije nego ostali nogometaši došao do forme karijere. Procvat je dogodio u austrijskom Lustenauu kada je 2022. godine postigao 27 golova u 23 ligaške utakmice.

Uslijedio je ubrzan napredak pa je zablistao u dresu bečke Austrije, pa je i u ovoj ligi bio najbolji strijelac 2023. godine. Nakon toga slijedi prelazak u Herthu, pa je i tu bio najbolji strijelac lige, a sada je konačno na red došla i Bundesliga u kojoj će, nadamo se, pokazati koliko vrijedi i zna.