Maksimović o prvenstvu
345

Trener Borca: Od srca bih volio da budemo prvaci kada vidim koliko to nesreće proizvodi kod drugih

E. B.
Marko Maksimović (Foto: I. Š./Klix.ba)
Marko Maksimović (Foto: I. Š./Klix.ba)
Nogometaši Borca jučer su slavili protiv Krupe minimalnim rezultatom 1:0, a nakon meča trener Banjalučana Marko Maksimović je imao mnogo toga za reći.
"Mi nismo krivi što smo došli u situaciju na budemo u vrhu tabele, krivi smo što smo pobjeđivali. Bilo je teško pripremiti utakmicu, doživio sam mnogo neprijatnosti pred ovaj meč. Pričalo se da će nas Krupa pustiti i drago mi je što nas nije pustila i ne treba da nas pusti i niko nikad nikoga ne treba da pusti", rekao je Maksimović i nastavio:

"Ne bi bilo nezasluženo da je Krupa pobijdila, čestitam im na igri i želim da ostvare svoje ambicije. Sada želim pitati sve 'poštene': Da li nam se neko do sada izvinio? Četiri utakmice prije kraja, Borac je prvi. Kasnili smo za Sarajevom 13 bodova i sad smo prvi, a ja opet kažem da je naš cilj Evropa", dodao je trener Borca i poentirao:

"Sad ćemo do kraja igrati sa guštom i boriti se za titulu. Nismo opterećeni da budemo prvi, ali baš bih od srca volio da budemo prvaci kada vidim koliko to nesreće proizvodi kod drugih", rekao je Maksimović.

Borac je ovom pobjedom ostao lider na tabeli četiri kola prije kraja sa istim brojem bodova kao i Sarajevo ali sa boljom gol-razlikom.