"Naravno, postoji razlog"
203

Trener GOŠK-a održao neobičnu pressicu na Koševu: Došao sam samo iz respekta

D. P.
Pranjić očigledno nije bio zadovoljan suđenjem (Foto: T. S./Klix.ba)
Pranjić očigledno nije bio zadovoljan suđenjem (Foto: T. S./Klix.ba)
Trener GOŠK-a Danijel Pranjić ponudio je neobičnu scenu na konferenciji za medije nakon poraza svog tima na Koševu od Sarajeva.

Bordo tim je rezultatom 3:1 bio bolji od GOŠK-a iz Gabele u trećem kolu Wwin lige Bosne i Hercegovine. Gosti, koji su kao potpuni autsajderi stigli na Koševo, držali su se dobro do crvenog kartona koji je prelomio utakmicu.

Gabeljani su s igračem manje ostali u 28. minuti kada je stoper Enes Sipović dobio direktan crveni karton. Sudija Ermin Sivac mu je pokazao žuti karton, ali je onda dobio poziv iz VAR sobe, pogledao snimak i promijenio odluku tako da je isključio stopera GOŠK-a.

Nakon toga, nogometaši Sarajeva postigli su tri gola za konačnih 3:1. Trener gostiju Danijel Pranjić nije se pojavio pred TV kamerama kako bi dao izjavu, a onda je stigao na press-konferenciju, no tu nije želio ništa komentarisati.

Nekadašnji nogometaš Bayerna poručio je kako je na konferenciju za medije stigao samo iz respekta, ali da ne želi ništa komentirati jer su svi "sve vidjeli".

"Nemam komentara za utakmicu. Šta god budete pitali, nemam komentara. Neću ništa komentirati što se tiče utakmice, jednostavno došao sam na press iz respekta, da se pojavim pred vama. Poštujem što ste tu, ali isto tako poštujte i vi što ja nemam komentara. Naravno da postoji razlog što je to tako, ali ne bih ulazio u to jer mislim da ste i vi sve isto vidjeli. Čestitam Sarajevu na pobjedi, a mi se okrećemo drugoj utakmici", rekao je nekadašnji reprezentativac Hrvatske.

Za razliku od Sarajeva, koje ima tri pobjede u isto toliko utakmica na startu sezone, GOŠK je u znatno težoj poziciji i još uvijek čeka na prvi bod.