Vjeruje u svoj tim
21

Trener Intera ima plan kako izbaciti Liverpool iz Lige prvaka, igračima dao jasnu uputu

K. H.
Simone Inzaghi (Foto: EPA-EFE)
Simone Inzaghi (Foto: EPA-EFE)
Trener Intera Simone Inzaghi kaže da njegovi igrači moraju postići pogodak u prvom poluvremenu uzvratnog meča osmine finala Lige prvaka protiv Liverpoola ukoliko žele prolazak među najboljih osam u Evropi.

Liverpool je u prvom meču slavio rezultatom 2:0, iako trener Neroazzurra smatra kako je njegov tim bio bolji protivnik te da nisu zaslužili takav poraz.

Kako kako bi idealno bilo kada bi postigli gol u prvom poluvremenu, što bi otvorilo meč u nastavku.

"Rezultat ima utjecaj na nas, odigrali smo odličnu utakmicu i rezultat je bio surov prema nama", rekao je Inzaghi i nastavio:

"Sutra nas očekuje još jedna teška utakmica, ali imamo veliku motivaciju. Bitno je da zabijemo gol u prvom poluvremenu, ali znamo da nas očekuje jako teška utakmica. Pripremili smo meč u tri dana, momci su koncentrisani i znamo da igramo protiv najbolje ekipe u Evropi uz Bayern i Manchester City. Bilo je super igrati prvi meč u Milani, a sutra će biti jako teško."

Dalje je rekao da će njegov igrači sigurno dati sve od sebe.

"Inter je dugi niz godina bio bez osmine finala Lige prvaka i znali smo da ćemo se suočiti s vrhunskom ekipom. Dali smo sve od sebe u prvoj utakmici, a sigurno ćemo to uraditi i na Anfieldu", rekao je Inzaghi.

S druge strane, trener Liverpoola Jurgen Klopp kaže da Inter sigurno neće kao turista doći na sutrašnji meč i da njegovi igrači od početka do kraja moraju imati ozbiljan pristup.