Odgovorio na optužbe
40

Trener Partizana zaplakao pred navijačima: Ja, član albanske mafije i ne slavim gol Zvezdi?

H. H.
Aleksandar Stanojević (Foto: Starsport)
Aleksandar Stanojević (Foto: Starsport)
Trener Partizana Aleksandar Stanojević organizovao je otvorenu tribinu na kojoj su mogli prisustvovati navijači beogradskog kluba, a u jednom trenutku su ga savladale emocije i počeo je plakati.

Stanojević se osvrnuo i na niz bizarnih optužbi i kritika u posljednje vrijeme, istaknuvši da podrška od navijača mnogo znači ekipi i njemu.

"Mnogo nam znači sva podrška. Ne treba meni da sjedim ovde, ali želim da vam pokažem koliko meni i svakom igraču znači podrška. Počeli smo utakmicu sa Dunajskom Stredom, ja sam poslije 10 godina u Srbiji, bila je negativna energija, nešto se dešavalo. Niti nekog branim niti išta, jednostavno su se igrači loše osjećali, nismo mogli da igramo. Počela utakmica sa Sočijem, evo sad se naježim na tu atmosferu", kazao je trener Partizana, dodavši:

"Santa Clara isto, nosi vas ta atmosfera. Ne treba meni ovo da ja tu nešto pričam, ali vi niste svjesni koliko nam svaki aplauz znači. Partizanovu djecu vraćam u klub samo jer strašno osjećaju klub. Došao sam sa 13 godina u Partizan, ovdje smo igrali i košarku...", rekao je Stanojević, pa zaplakao.

"Spočitava mi se da ne volim strance, a oni su bili ovdje i prije deset godina i biće za deset godina i neke sam volio više od naših igrača. Svuda imate zadovoljne i nezadovoljne igrače. To je normalno. Ja sad u ekipi imam 6-7 domaćih igrača koji su mnogo nezadovoljni. Uvijek će se neko javiti da je nezadovoljan ili zadovoljan. Ja nisam imao nikakav problem sa Sumom. Ja nikad neću reći lošu reč za igrača Partizana. Važno je samo da napravimo komunikaciju. Ali ne možete sa svima", izjavio je Stanojević.

Stanojević kaže da vrlo vjerovatno neće ostati u klubu iduće sezone, iako Partizanu ide sjajno na početku ove.

"Teško se ostaje dugo ovdje. Teško, nisam siguran hoću li ostati, teško da ću moći. Imali smo lani 19 pobjeda, stabilizirali se i zatim izgubili finale kupa. Izgubili smo finale protiv Zvezde i podnio sam ostavku. To je bio moralni čin jer Partizan mora osvajati trofeje i igrati u Evropi. Dao sam iskrenu ostavku i otišao sam. Ljudi iz kluba su me vratili i nema potrebe da sad budem patetičan. Nema alibija", rekao je Stanojević pa se onda osvrnuo na neke optužbe da nije slavio gol protiv Zvezde, da je rasist i da je član albanske mafije.

"Je li moguće da me branite od priča da nisam slavio gol protiv Zvezde? Da me branite da nisam član albanske mafije? Je li moguće da me branite od toga? Kad sam to shvatio, onda sam rekao: 'Daj, bre, da kažem ja nešto'", emotivan je bio Stanojević.

Inače, Partizan nakon 10 odigranih kola zauzima prvo mjesto s pet bodova više od Crvene zvezde koja ima i utakmicu manje na svom kontu.