Slijede četiri gostovanja
23

Trener Sarajeva o Igmanu: Jesu izgubili dvije ubjedljivo, ali to su dvije priče za sebe

D. P.
Zekić se nada novoj pobjedi (Foto: Screenshot/FK Sarajevo)
Zekić se nada novoj pobjedi (Foto: Screenshot/FK Sarajevo)
Nogometaši Sarajeva u nedjelju od 13 sati gostuju Igmanu u Konjicu, a taj duel 11. kola Wwin lige Bosne i Hercegovine najavio je trener Bordo tima Zoran Zekić.

Sarajevo osokoljeno velikom pobjedom nad Veležom (4:0) kreće po nova tri boda u borbi za sam vrh, a ponovo će rival biti jedna hercegovačka ekipa, ovoga puta Igman.

Bordo tim će na gostovanje u Konjic, a trener Zoran Zekić najavio je nezgodnog protivnika, ali i dodao da uprkos teškoj utakmici, kakvu očekuje, njegov tim ide po pobjedu.

"Igman je najvažniji u ovom trenutku. Stanje u ekipi je dobro, dobro se radi i raspoloženje je na nivou. Nadam se da ćemo to pokazati u nedjelju. Očekujemo jako tešku utakmicu na teškom terenu. Moramo biti spremni na sve izazove. Nadam se da će biti što više naših navijača i da ćemo svi zajedno uživati", rekao je Zekić.

Trener Sarajeva se osvrnuo i na posljednje dvije utakmice Igmana u kojima su doživjeli ubjedljive poraze. Konjičani su primili 11 golova u dva poraza od Borca i Zrinjskog, ali za hrvatskog stratega na klupi Sarajeva to ne igra neku veliku ulogu jer su to bile, kako kaže, utakmice "za sebe".

"Jesu izgubili dvije ubjedljive utakmice, ali su to dvije priče za sebe. U Mostaru su veći dio utakmice igrali s igračem manje. Svaka utakmica nosi nešto svoje i siguran sam da, kako sam najavio, moramo biti zaista fokusirani jer nas čeka teška utakmica. O rotaciji igrača ćemo nakon nedjelje", zaključio je trener Bordo tima.

Sarajevo u 11. kolo ulazi s 21 bodom, pet manje u odnosu na lidera Zrinjski i na trećoj poziciji u Wwin ligi BiH. Ekipi sada predstoje četiri vezana gostovanja u svim takmičenjima.