Zekić uoči utakmice
75

Trener Sarajeva oprezno o Radniku, pohvalio i ligu: Nema izrazitog favorita za vrh i ispadanje

D. P.
Sarajevo dočekuje Radnik (Foto: T. S./Klix.ba)
Sarajevo dočekuje Radnik (Foto: T. S./Klix.ba)
Trener Sarajeva Zoran Zekić najavio je utakmicu petog kola Wwin lige Bosne i Hercegovine u kojoj njegov tim sutra dočekuje ekipu bijeljinskog Radnika.

Sarajevo je s maksimalne tri pobjede ušlo u novu sezonu, dok je Radnik sa sedam bodova iz tri utakmice jedno od najprijatnijih iznenađenja.

Na početku konferencije za medije Zekić se osvrnuo na odlazak najboljeg strijelca kluba iz prošle sezone Hamze Čatakovića, koji je sreću potražio u turskom drugoligašu Eroksporu.

"Svi smo svjesni činjenice da prošlo kolo nažalost nismo igrali i nadam se da smo to vrijeme dobro iskoristili za neke detalje za koje dosad nismo imali. Imamo par zdravstvenih problema, ali i dovoljan broj igrača pa ćemo se podrediti njihovim profilima. Ostali smo bez Čatakovića i želim mu se zahvaliti za sve što je uradio za ovaj klub. Želim mu svu sreću, a na nama je da pronađemo kako ćemo igrati jer je puno vrijedio za ovaj tim", rekao je trener Sarajeva na početku.

Uslijedile su riječi hvale za Radnik iz Bijeljine, koji je zaista odličan na startu nove sezone, a u prošlom kolu bio je bolji od Veleža.

"Sutra nas čeka najozbiljniji protivnik dosad, bez omalovažavanja ikoga. Mislim da smo to dosta dobro analizirali, približili dečkima i sutra da damo 200 posto. Njihova velika prednost je motivacija i to što nemaju preveliko opterećenje. Odigrali su sjajne utakmice, imaju stručnjaka koji je s njima dugo i prošao je s njima kroz drugu ligu. Imaju par izvrsnih pojedinaca, moramo biti svjesni da moramo imati pravu energiju i shvatanje igre", dodaje Zekić.

Trener Sarajeva se osvrnuo i na potencijalna pojačanja i na to da li će ekipa dovoditi zamjenu za Čatakovića.

"To je životni proces i ja kao trener moram biti spreman za odlaske. Moramo pronaći drugi sistem igre, a da li će neko doći, ne mogu ja utjecati. Sretan sam odnosom igrača. Ponekad nisam najsretniji shvatanjem onoga što rade, ali to je proces. Pokazalo se kad imaš pravu energiju, možeš uživati u nogometu. Nema nikakvog zadovoljstva, bitno je samo ono što je ispred nas i bitno je na kakav ćemo se način prezentirati", dodaje Zekić, a onda se osvrće i na kvalitet lige:

"Liga je jako zanimljiva i ima dosta dobrih ekipa. Neke ekipe se još traže, ali nema tu nekog izrazitog favorita za ispadanje ili vrh. Ima dosta zanimljivih utakmica, neke sam gledao i uživo. Način na koji neke ekipe igraju mi se baš sviđa. Što se tiče Sarajeva, najpametnije je gledati iz utakmice u utakmicu. Nakon pauze nas čeka intenzivan raspored, dobri protivnici i možda je dobro što dolaze nakon pauze jer se možemo pripremiti", dodao je.

Trener Sarajeva se za kraj osvrnuo i na veliki uspjeh svog prijatelja Sergeja Jakirovića, pošto je odlični bosanskohercegovački stručnjak sinoć uspio Dinamo uvesti u ligašku fazu Lige prvaka.

"Čuli smo se i prije utakmice i jutros i ovim putem želim reći velike čestitke njemu i klubu. Razgovarali smo o tome šta je sve prošao u Dinamu, više puta je bio tjeran iz Dinama nego neke zvijeri iz šume. Sve je to istrpio i zaslužio je ovo što se desilo. To pokazuje koliko je život nekada prevrtljiv", zaključio je Zekić.

Utakmica između Sarajeva i Radnika igra se sutra na stadionu Asim Ferhatović Hase s početkom u 21 sat.