Čorić iskren
422

Trener Želje nakon derbija: Tri ili četiri igrača tražila su izmjenu, ovo je veliki bod i putokaz

D. P.
Ćorić je zadovoljan viđenim (Foto: T. S./Klix.ba)
Ćorić je zadovoljan viđenim (Foto: T. S./Klix.ba)
Trener Željezničara Denis Ćorić zadovoljan je viđenim u 153. sarajevskom derbiju koji je okončan rezultatom 1:1 na Koševu.

Željezničar je imao vodstvo rezultatom 1:0 na poluvremenu utakmice na Koševu, ali je Sarajevo u nastavku utakmice zaigralo mnogo bolje i zasluženo došlo do poravnanja. Završeno je rezultatom 1:1.

Trener Željezničara Denis Ćorić nakon utakmice poručio je kako je prvo poluvrijeme utakmice i najbolje otkako je on došao na klupu.

"Čestitke momcima na utakmici. Zahvalio bih se publici koja nas je u velikom broju bodrila. Sama utakmica, prvo poluvrijeme otkako sam u Želji je najbolje. Znali smo da ćemo pasti u drugom poluvremenu zbog unutrašnjih problema. Al Jaber je imao fizičkih problema, Radovac je nedostajao... Bili smo u podređenoj ulozi. Prvo poluvrijeme mi je žao što nismo zabili još koji gol. U drugom nas je Sarajevo stisnulo, imali smo unutrašnjih problema i sve u svemu, zaslužen rezultat", rekao je Ćorić i objasnio:

"Kao što sam rekao, pad koncentracije i iskreno da vam kažem, tri ili četiri igrača su mi tražili izmjenu. Ovo je veliki bod za nas. Prvo poluvrijeme nam mora biti putokaz kakav Željo treba da bude. Za drugo poluvrijeme imamo razloga što smo pali", rekao je trener Plavih.

Ćorić je objasnio taktičke zamisli i otkrio da je presretan zbog dobrog nastupa Dženana Šabića.

"Igrali smo danas 4-3-3 i u prvom poluvremenu je dosta dobro funkcionisalo. Treba mladim dečkima davati šansu i sa Šabićem sam prezadovoljan. Ovaj bod nam puno znači, ne radujem se bodu jer idem na pobjedu, ali je ovo derbi i zadovoljan sam. Sada nas čeka još jedna teška utakmica protiv Posušja. Ovo je najveći derbi u BiH, prelijepa atmosfera i ambijent. Nadam se da ću ih još dočekati u karijeri", poručio je za kraj Ćorić.

Bordo tim je ostao prvi na tabeli sa 17 bodova iz sedam odigranih utakmica dok je Željezničar treći s tri boda manje. Sarajevo će u sljedećem kolu gostovati na Pecari kod Širokog Brijega dok će Željezničar na svom terenu ugostiti sastav Posušja.