Ivanković iz Portugala
131

Trener Zrinjskog realan: Razlika je definitivno velika, 2:0 bi bio pozitivan rezultat

D. P.
Ivanković nije zadovoljan (Foto: Screenshot/HŠK Zrinjski)
Ivanković nije zadovoljan (Foto: Screenshot/HŠK Zrinjski)
Trener Zrinjskog Mario Ivanković prokomentarisao je težak poraz svog tima u prvoj utakmici play-offa kvalifikacija za Konferencijsku ligu od Vitorije iz Guimaraesa.

Portugalski predstavnik na svom terenu slavio je protiv Zrinjskog rezultatom 3:0 i tako zakoračio u grupnu fazu Konferencijske lige. Preostalo je da se odigra još 90 minuta u Mostaru, ali trener domaćeg tima ističe kako je razlika u kvalitetu evidentna.

"Na kraju težak poraz. Prvo poluvrijeme smo izdržali nekako, ali naprijed nismo mogli ništa odigrati da dođemo do pozitivnog rezultata na poluvremenu. Početak drugog poluvremena - u dvije minute primiamo dva gola. Prvi je bio jeftin, a onda drugi iz kornera. Protivnik je dobar, a da je ostalo 2:0, imali bi pozitivan rezultat na osnovu onoga što smo prikazali", rekao je Ivanković.

Trener Zrinjskog dodaje da se njegov tim suočava s istim greškama i padovima u igri iz utakmice u utakmicu te da je potrebno to eliminisati iz ekipe.

"Greške koje nam se ponavljaju, opet su se dogodile i primili smo treći gol iz greške za na kraju težak poraz. Imali smo par situacija u napadu kada se protivnik povukao, a nismo ih završili kako je trebalo. Žalosni smo, mada je definitivno velika razlika u kvaliteti i to je presudilo", dodaje trener Plemića.

Za kraj, Ivanković je najavio revanš susret u kojem je jasno da će Zrinjskom biti teško, ali se nada da se čudo ipak može dogoditi.

"Maloprije sam rekao da uvijek treba vjerovati. Znamo da će biti teško, obje smo utakmice u prva dva pretkola izgubili pa preokrenuli. Mi ćemo učiniti sve da pobijedimo. Možda i ta sparina, u Mostaru, možda pomoć domaćih navijača pomogne, pa možda neki rani gol - zašto ne probati. Nemamo šta izgubiti", zaključuje trener Zrinjskog.

Uzvratni susret se igra 29. augusta u Mostaru, a navijači Zrinjskog se nadaju da će njihov klub napraviti veliki preokret i da će drugu sezonu zaredom na stadionu Pod Bijelim brijegom gledati utakmice grupne faze Konferencijske lige.