Mladi defanzivci
40

Tri talenta Akademije potpisali ugovore s FK Sarajevo do 2020. godine

Klix.ba
Foto: FK Sarajevo
Foto: FK Sarajevo
Fudbalski klub Sarajevo danas je potpisao ugovore sa tri mlada, talentovana igrača iz Akademije Bordo tima, koji su u proteklim godinama sa uspjehom nastupali za omladinske selekcije.

Ugovore do 2020. godine potpisali su defanzivci Mufid Salčinović, Nihad Mujakić i Selmir Pidro. Svi pomenuti igrači, rođeni su 1998. godine i priključeni su prvom timu Mehmeda Janjoša.

Desni bek, Mufid Salčinović, rođen je 22. augusta 1998. godine i nakon potpisa ugovora, istakao je svoju radost.

"Zahvalan sam klubu na ukazanom povjerenju i prilici da se nametnem stručnom štabu. U Akademiji Fudbalskog kluba Sarajevo proveo sam odličan period, gdje sam dosta napredavao i želim se pokazati u prvom timu najvećeg bosanskohercegovačkog kluba. Naročito bih se zahvalio svojoj porodici i trenerima iz Akademije na podršci", rekao je Salčinović.

Na poziciji lijevog beka, konkurenciju će pojačati Selmir Pidro (3. mart 1998.), talentovani igrač, koji je u nekoliko navrata do sada imao i priliku da trenira sa prvim timom Sarajeva.

"Izuzetno sam sretan nakon potpisivanja ugovora sa klubom kojeg volim. Sarajevo mi je pružilo priliku da se dokažem i nadam se da ću je iskoristiti i opravdati povjerenje. Dati ću sve od sebe da to uspijem i koristim priliku da se zahvalim trenerima u Akademiji i mojoj porodici na svemu što su uradili za mene", rekao je Pidro.

Kapiten Bordo juniora, Nihad Mujakić (15. april 1998.) u dva navrata do sada odradio je pripreme sa prvim timom Bordo klubom, a današnjim potpisom, produžio je svoju vjernost klubu u kojem je ponikao.

"Želim se zahvaliti svim trenerima u Fudbalskom klubu Sarajevo sa kojima sam radio do sada i moram istaći da sam jako sretan zbog potpisivanja novog ugovora i prilike da se dokažem stručnom štabu", kazao je Mujakić.