Uoči meča s Kiprom
0

Tri velike zvijezde reprezentacije Kosova izbačene iz nacionalnog tima zbog kršenja discipline

E. K.
Edon Zhegrova (Foto: EPA-EFE)
Edon Zhegrova (Foto: EPA-EFE)
Nogometni savez Kosova je suspendovao tri velike zvijezde svoje reprezentacije zbog kršenja discipline, saopšteno je iz krovne kuće tamošnjeg nogometa.

Kosovo je poraženo od Rumunije rezultatom 3:0 u prvom kolu Lige nacija, a uoči utakmice protiv Kipra u drugom kolu, selektor Franco Foda je suspendovao Arijaneta Murića, Florenta Musliju i Edona Zhegrovu.

"Zajedničkom odlukom selektora Franca Fode i nacionalnog saveza, trojica nogometaša, Arijanet Murić, Florent Musliju i Edon Zhegrova su napustili reprezentaciju zbog kršenja discipline i pravila koja su prethodno utvrdili selektor i Savez. O mjerama prema nogometašima će odlučivati Savez, a u međuvremenu reprezentaciji će se pridružiti golman Drite Faton Maloku", stoji u objavi Saveza Kosova.

Dodajmo da su Murić i Zhegrova bili starteri na stadionu Fadil Vokrri protiv Rumunije dok je Muslija ušao u igru u drugom dijelu.

Nogometaši Ipswicha, Freiburga i Lillea su zajedno sa svojim saigračima iz reprezentacije izviždani poslije posljednjeg sudijskog zvižduka.

Sljedeći izazov za Fodu i njegove izabranike je u ponedjeljak kada ih očekuje gostovanje kod selekcije Kipra.