Dugogodišnji radnik
88

Tuga okovala palestinski nogomet uoči Azijskog kupa, Izraelci usmrtili selektora olimpijskog tima

D. P.
Al-Masdar je dugogodišnji nogometni radnik (Foto: Nogometni savez Palestine)
Al-Masdar je dugogodišnji nogometni radnik (Foto: Nogometni savez Palestine)
Palestinska nogometna zajednica šokirana je nakon smrti Hanija Al-Masdara, dugogodišnjeg radnika u Nogometnom savezu Palestine i aktuelnog selektora olimpijskog tima ove zemlje.

Nogometni savez Palestine oglasio se na zvaničnoj stranici potvrdivši tragičnu vijest. Glavni trener olimpijskog tima i dugogodišnji službenik Nogometnog saveza Palestine Hani Al-Masdar preminuo je tokom izraelskog granatiranja u centralnom dijelu Gaze.

Ovaj 42-godišnji stručnjak ostavio je veliki trag u palestinskom nogometu. Dugo je bio nogometaš, a onda i trener, tako da je Nogometni savez Palestine njegovu smrt nazvao nenadoknadivim gubitkom za tamošnji sport.

"Elegantni veznjak, vlasnik magičnih dodavanja te čovjek s liderskim osobinama počeo je karijeru u Al-Maghaziju, a onda prešao u Gaza SC gdje je i završio karijeru 2018. godine", opisali su ga na zvaničnoj stranici Nogometnog saveza Palestine.

Nakon što je okončao karijeru, Al-Masdar je radio kao tehnički direktor Gaza SC-a, nakon čega je ekipu Deir Al-Balah kao trener uveo u prvi rang tamošnjeg nogometa. Prije tri godine ušao je u Nogometni savez Palestine kao selektor olimpijskog tima.

Krovna kuća tamošnjeg nogometa saopćila je da je od početka granatiranja Gaze 7. oktobra ubijeno 67 nogometaša te srušeno 15 sportskih objekata.

Vijest dolazi dok se Palestinci spremaju za treći nastup na Azijskom kupu u svojoj historiji. Najveće kontinentalno takmičenje počinje za svega nekoliko dana, a Palestinci će otvoriti turnir duelom protiv Irana 13. januara.