Nakon mostarskog derbija
90

Turčin na klupi Veleža krivi samo jedan detalj, trener Zrinjskog nije stao pred kamere

D. P.
Foto: FK Velež/Screenshot
Foto: FK Velež/Screenshot
Trener Veleža Irfan Buz nakon poraza u mostarskom derbiju od Zrinjskog istakao je kako njegov tim mora biti mnogo agresivniji i raditi više kako bi preokrenuo situaciju i počeo ostvarivati bolje rezultate.

Zrinjski je večeras kao gost slavio s minimalnih 1:0 u mostarskom derbiju na stadionu Rođeni, a jedini gol na utakmici djelo je Nardina Mulahusejnovića iz finiša prvog poluvremena.

Turski stručnjak na klupi Veleža Irfan Buz nakon utakmice prokomentarisao je zbivanja na terenu poručivši kako je Zrinjski iskoristio samo jednu šansu, koju je imao, ali i da njegov tim nije bio dovoljno agresivan, te da nije pritiskao zadnju liniju gostiju.

Za poraz krivi samo jedan detalj, kako ističe, trenutak dekoncentracije svoje odbrane kojeg je iskoristio Mulahusejnović i postigao gol za pobjedu Zrinjskog.

"Mnogo važna utakmica, ja znam kakav je ovdje derbi i koliko je emocionalan. Mislim da je Zrinjski imao jednu priliku. Samo jednu poziciju nismo dobro skoncentrisani bili, a mi nismo iskoristili šanse. Trebamo raditi, još ćemo raditi. Čestitam protivniku, borili su se, a mi moramo gledati naprijedi", rekao je Buz i prokomentarisao šta želi vidjeti od svojih igrača:

"Želimo igrati kompaktno i vertikalno, trebamo iskoristiti šanse za gol i moramo puno raditi. U derbiju moraš biti agresivan, a mi nismo bili jaki i agresivni. Morali smo u prvom poluvremenu izaći još više", dodao je Turčin pritom se obraćajući na bosanskom jeziku.

S druge strane, trener Zrinjskog Mario Ivanković nije se pojavio pred kamerama Arene Sport, što nije uobičajena i željena praksa, već je otišao proslaviti trijumf sa svojim izabranicima.