Promijenio zahtjeve
26

Turski mediji: Dinamovom Petkoviću bi zbog ljubomore na Oršića mogao propasti transfer

K. H.
Bruno Petković u dresu nogometne reprezentacije Hrvatske (Foto: EPA-EFE)
Bruno Petković u dresu nogometne reprezentacije Hrvatske (Foto: EPA-EFE)
Turski list Milliyet piše da su pregovori turskog kluba Trabzonspor i zagrebačkog Dinama u vezi s transferom napadača Brune Petkovića malo usporili, a da je razlog "ljubomora" ovog igrača na visoka primanja Mislava Oršića, njegovog bivšeg saigrača.
Kako se navodi, Petković je tražio 1,8 miliona eura godišnju platu, a taj zahtjev predao je tek nakon što je saznao da je Oršić dobio 1,6 miliona eura po sezoni.

Turci pišu da je Petković ljubomoran i da želi imati veću platu od svog bivšeg saigrača, iako je jasno da je riječ o njihovom slobodnom zaključku, jer je potpuno nemoguće imati provjerene informacije u vezi s takvim navodima.

Dalje se dodaje kako su Trabzonspor i Dinamo sve dogovori u vezi s transferom ovog napadača, a da će turski klub platiti Dinamu blizu tri miliona eura na ime obeštećenja.

Što se tiče Oršića, ovaj povremeni reprezentativac Hrvatske je nakon jako loše epizode u engleskom Southamptonu odlučio karijeru oživjeti na obalama Crnog mora. Najdublji trag u karijeri ostavio je u redovima Modrih za koje je zabio 91 gol na 214 odigranih utakmica.