Premijer liga
219

Tuzla City nastavio impresivan niz, Radnika koštale tri kardinalne greške golmana

N. K.
Novo slavlje igrača Tuzla Cityja (Foto: Facebook/FK Tuzla City)
Novo slavlje igrača Tuzla Cityja (Foto: Facebook/FK Tuzla City)
Nogometaši Tuzla Cityja pobijedili su večeras u Bijeljini u okviru 8. kola m:tel Premijer lige BiH ekipu Radnika rezultatom 3:1 pa su tako nastavili impresivan niz koji traje od početka nove sezone.
Izuzetno sadržajno prvo poluvrijeme počelo je s dobrom šansom Markovića koji je slabo šutirao iz obećavajuće situacije. Ipak, samo šest minuta kasnije ispravio ga je Gogić koji je odlično pogodio nakon kornera Pantelića.

Slavlje domaćih trajalo je svega tri minute budući da je Elvis Mehanović postigao pogodak nakon dobre kontre. Gol ide i na dušu golmana Aljkanovića koji je katastrofalno reagovao te mu je lopta prošla ispod ruku.

Deset minuta prije odlaska na odmor strijelac gola Mehanović je dobio drugi žuti karton pa je ranije morao na tuširanje. Tuzla je tako morala već od 35. minute igrati s igračem manje. Inače, 1:1 je bio rezultat izuzetno zanimljivog prvog poluvremena.

Nakon što je Radnik bio opasniji početkom drugog poluvremena, Tuzla dolazi do preokreta u 64. minuti. Mišić je pucao, Aljkanović ponovo loše reagovao pa je rezultat na semaforu bio 1:2.

Konačni udarac Tuzla je zadala pet minuta prije kraja meča. Treću katastrofalnu grešku napravio je golman Aljkanović nakon što je promašio loptu ubačenu iz kornera, a Mirzad Mehanović je postigao gol za konačnih 1:3.

Tuzla se šestom pobjedom u sezoni izdvojila na prvom mjestu sa četiri boda više od drugoplasiranog Zrinjskog. Radnik je na posljednjem mjestu sa samo tri osvojena boda.

Lider prvenstva će u narednom kolu igrati gradski derbi kao domaćin protiv Slobode, dok će Radnik gostovati Posušju u duelu dvije najlošije ekipe u dosadašnjem dijelu prvenstva.

Rezultat i strijelci:

Radnik - Tuzla City 1:3 (Gogić 19' - E. Mehanović 22', Mišić 64', M. Mehanović 85')

Tabela:

Standings provided by SofaScore LiveScore