Na istoj utakmici
26

U 2. Bundesligi viđena dva bizarna jedanaesterca koji će obići nogometnu Evropu

E. K.
Nevjerovatna neopreznost (Foto: Screenshot)
Nevjerovatna neopreznost (Foto: Screenshot)
Na utakmici osmog kola 2. Bundeslige između Magdeburga i Greuther Furtha su viđena dva izuzetno bizarna jedanaesterca koja će obići nogometnu Evropu.

U 15. minuti susreta nogometaš gostujućeg sastava Gideon Jung je uzeo loptu u ruke u namjeri da je namjesti kako bi je ispucao što dalje od svog gola.

Sudija Bastian Dankert je procijenio da je igra već krenula te dosudio jedanaesterac za domaće. Loptu je uzeo Mohammed El Hankouri čiji je udarac odbranio Nahuel Noll, a na odbijenu loptu je ponovo natrčao El Hankouri i smjestio je iza leđa protivničkog golmana.

Na sljedeći jedanaesterac se čekalo do 42. minute susreta kada se Daniel Heber revanširao svom kolegi na suprotnoj strani i uzeo loptu u ruke misleći da je igra prekinuta.

Ipak, sudija Dankert ponovo nije bio takvog mišljenja te je dosudio penal za gostujući sastav kojeg je realizovao Julian Green i donio smanjenje rezultata svojoj ekipi.

Konačan rezultat utakmice je bio 2:2, a strijelac za domaće pored El Hankourija je bio Martijn Kaars dok je za goste još precizan bio Noel Futkeu.