Dolazi novi napadač
30

U Borussiji Dortmund se spremaju na "život poslije Haalanda", pronašli su novog kapitalca

K. H.
Karim Adeyemi (Foto: EPA-EFE)
Karim Adeyemi (Foto: EPA-EFE)
Njemački nogometaš Karim Adeyemi prva je meta Borussije Dortmund u narednom ljetnom prijelaznom roku, a on bi u klub trebao doći kao zamjena za Erlinga Haalanda koji će izvjesno karijeru nastaviti u nekom drugom klubu, javlja Fabrizio Romano.

On navodi da je Dortmund dogovorio sve lične uslove s ovim mladim napadačem, ali da još uvijek nisu postigli dogovor sa Salzburgom, odnosno da dogovor nije u potpunosti jasan.

Romano dodaje da razgovori dva tima još uvijek traju i da postoje velike šanse da će se ovaj dogovor na kraju i dogoditi, odnosno da će Adeyemi, baš kao i Haaland, nakon Salzburga karijeru nastaviti u ovom njemačkom timu.

Dalje se dodaje kako situaciju u vezi s ovim igračem prati i RB Leipzig, ali da je Dortmund trenutno mnogo ispred i da u ovom klubu imaju vjeru da će na kraju postići dogovor sa Salzburgom.

Ovaj napadač rođen je 18. januara 2002. godine u Minhenu, a ranije je u omladinskoj karijeri igrao za TSV Forstenried, Bayern i SpVgg Unterhaching. U Salzburgu je od 2018. godine, a igrao je još na posudbi u Lieferingu.

Za reprezentaciju Njemačke debitovao je prošle godine, a ranije je igrao za sve mlađe selekcije.