Sudbonosno "da"
0

U Čitluku se oženio golman Zmajeva Nikola Vasilj

K. H.
Foto: Hercegovina.info
Foto: Hercegovina.info
Golman nogometne reprezentacije BiH Nikola Vasilj danas je u Čitluku uplovio u bračne vode, a u crkvi sv. Ivana Krstitelja ovaj 25-godišnji nogometaš sklopio je brak s izbranicom Sarom Petrović.

Portal Hercegovina.info navodi da su mladenci nakon crkvenog vjenčanja sa svojim zvanicama nastavili slavlje svečanom večerom u Međugorju.

Vasilj je prije nekoliko dana nakon četiri godine zvanično napustio ukrajinsku Zoryju i potpisao je ugovor s njemačkim drugoligašem St. Paulijem.

Za našeg golmana to neće biti prvo iskustvo igranja u Njemačkoj jer je nastupao za FC Nürnberg od jula 2017. do jula 2019., gdje je za drugi tim skupio 42 nastupa.

U martu je debitovao i u reprezentaciji Bosne i Hercegovine na meču protiv Kostarike, a našao se i na spisku selektora Ivayla Peteva i za predstojeće prijateljske susrete protiv Crne Gore i Danske, no njemu je zbog današnjeg vjenčanja dozvoljeno da zajedno sa Dennisom Hadžikadunićem zakasni na pripreme.

Vasilj je karijeru počeo u omladinskim kategorijama Međugorja, nakon čega je prešao u Zrinjski, odakle je bio posuđivan Igmanu iz Konjica i Branitelju. Nakon avanture u Nürnbergu član Zoryje bio je od 2019. godine.