Od drugoligaša
0

U Engleskoj šutirali penale "cijelu noć" i postavili rekord, član Premiershipa ispao iz Kupa

D. P.
Posljednji penal pogodio je Ledson (Foto: Screenshot)
Posljednji penal pogodio je Ledson (Foto: Screenshot)
Novi rekord po broju izvedenih jedanaesteraca u engleskom Liga kupu postavljen je sinoć, a nogometaši Preston North Enda priredili su senzaciju izbacivši Fulham rezultatom 16:15.

Fulham je kao favorit i član elitnog ranga engleskog nogometa stigao na Deepdale, ali se tu nije dobro proveo. Preston je golom Ryana Ledsona poveo u 35. minuti, da bi Reiss Nelson vratio stvari na početak u 61. minuti.

Rezultat je ostao aktivan sve do kraja utakmice, pa se pristupilo izvođenju jedanaesteraca. Niko tada nije ni slutio da će utakmica potrajati još dugo u noć.

Uslijedio je apsolutni rekord engleskog Liga kupa i raspucavanje koje nam je donijelo nevjerovatna 34 penala. Šutiralo se po 17 serija, a na kraju je Preston priredio iznenađenje i izbacio ekipu iz višeg ranga.

U devetoj seriji se činilo da se penali privode kraju jer je Jorge Cuenca promašio za Fulham, ali je i na drugoj strani neprecizan bio Kaine Kesler-Hayden, pa se nastavila drama.

Tek u 17. seriji Timothy Castagne promašuje za Fulham, a Ryan Ledson pogađa za veliku pobjedu Prestona rezultatom 16:15 u jedanaestercima i prolazak dalje u osminu finala engleskog Liga kupa.

Dosadašnji rekord držala je utakmica iz sezone 2014/2015 kada je Liverpool savladao ekipu Middlesbrougha rezultatom 14:13.