Slovo viška
22

U Milanu napravili veliku grešku i pogrešno odštampali prezime svog igrača

K. H.
Foto: Screenshot/Twitter
Foto: Screenshot/Twitter
Nogometaš Milana Junior Messias u meču protiv Udinesea igrao je s pogrešnim natpisom na dresu, a ovaj detalj izazvao je puno pažnje u italijanskim medijima koji nisu propustili priliku da kritikuju rukovodstvo Rossonera, odnosno odgovorne osobe.

Naime, na dresu je umjesto "Messias", kako se ovaj nogometaš ispravno piše, bilo jedno viška slovo "e", a iz kluba se još uvijek nisu oglasili niti objasnili kako je došlo do greške i ko je krivac za ovaj propust.

Messias je igrač koji sa sobom nosi nevjerovatnu životnu priču. Do 24. godine nije bio nogometaš, u Italiju je došao za boljim životom iz rodnog Brazila, ali je posjedovao veliki talent.

Otkrio ga je nekadašnji nogometaš Torina Ezio Rossi, koji ga je doveo u amaterski Casale 2015. godine.

Iz godine u godinu Messias je napredovao i mijenjao rangove, stigavši do profesionalnog ugovora. Najviše se dokazao prošle sezone igrajući za Crotone u kojem je bio drugi najbolji dribler u Seriji A.

Brazilac može igrati na svim pozicijama u veznom redu, posebno na onim ofanzivno orijentisanim, ali mu je primarna krilo, s obje strane.

Podsjećamo, susret između Udinesea i Milana završen je bez pobjednika (1:1), a Rossoneri zbog ovog kiksa večeras mogu izgubiti prvu poziciju ukoliko Inter bude bolji od Cagliarija.