Postavili ultimatum
2

U Romi baš ne znaju šta rade: Hrvatu zaprijetili otkazom nakon samo 16 dana

N. M.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Čelnici italijanskog nogometnog kluba Roma potpuno su pogubili konce na početku nove sezone, a pouzdani izvori s Čizme javljaju da se sprema nova promjena na klupi Vučice.
Nedavno je Roma s trenerske pozicije otpustila svoju legendur Danielea de Rossija, kojeg je naslijedio Ivan Jurić, a prema izvještajima Corriere dello Sporta, i Hrvatu se sprema otkaz.

Jurić je Romu vodio tek na četiri utakmice, upisao dvije pobjede, remi i poraz, koji je došao u meču Evropske lige, ali svejedno mu prijeti otkaz jer su se u upravi kluba predomislili.

“Ako sutra ne pobijedi kod Monze, povratak Danielea De Rossija, otpuštenog kako bi došao Jurić, nije isključen", piše Corriere i najavljuje otkaz za Hrvata ako Roma sutra ne slavi.

Kao najveći problem u kratkom periodu Jurića na klupi Rome navodi se stil igre, koji se ne dopada čelnicima kluba, zbog čega planiraju ponovo pozvati De Rossija da preuzme tim.

"Vodstvo kluba je, iako zadovoljno pobjedom nad vodećim Udineseom (3:0), vrlo zabrinuto zbog loših igara protiv Venezije (2:1) i posebno poraza protiv Elfsborga (1:0) u Evropskoj ligi", piše pomenuti italijanski list.

Podsjećamo, De Rossi je dobio otkaz samo dva mjeseca nakon što je produžio ugovor, što je začudilo sve navijače tima s kultnog stadiona Olimpico.

Trenutno je Roma desetoplasirani tim italijanske Serije A sa devet osvojenih bodova iz šest utakmica.