Uslov za ulaz na stadion
0

U Sarajevu se na koronavirus testiralo 1.300 navijača Veleža, svi negativni

N. V.
Foto: T. S./Klix.ba
Foto: T. S./Klix.ba
U 10 sati jutros je počelo testiranje na koronavirus navijača Veleža koji prisustvuju večerašnjoj utakmici na Grbavici, a uzeto je ukupno 1.300 uzoraka.

Antigensko testiranje je rađeno na drive in punktu kod Vrbanja mosta i trajalo je do 18 sati, a svi uzeti uzorci od navijača Veleža bili su negativni.

Većina navijača je očigleno došla spremno na utakmicu s obzirom na to da na stadionu ovu historijsku utakmicu, prema procjeni, prati između četiri i pet hiljada Rođenih.

Testiranje je svojevrstan poklon Vlade KS, koja je putem Doma zdravlja osigurala brzo antigensko testiranje na koronavirus za navijače Veleža, kao i sve one koji su kupili kartu za večerašnju utakmicu. Odluka o besplatnom testiranju došla je nakon što su navijači oštro reagovali zbog odluke Kriznog štaba Kantona Sarajevo da, osim ograničenja broja publike, uslov za ulazak na stadion bude i negativan test, potvrda o preboljenoj koroni ili potpunoj vakcinaciji.

Susret Velež - Coleraine je počelo u 20:30 sati, a riječ je o prvoj evropskoj utakmici za kultni mostarski klub nakon 33 godine.