Utakmica baraža
20

U taboru nogometašica BiH vjeruju u dobar rezultat protiv Srbije: Imamo potreban kvalitet

N. K.
Foto: NS BiH
Foto: NS BiH
Službena press konferencija ženske "A" reprezentacije Bosne i Hercegovine uoči utakmice sa Srbijom održana je danas u Trening centru NS BiH u Zenici.

Na pitanja novinara odgovarali su selektor Selver Hodžić i reprezentativke Milena Nikolić i Melisa Hasanbegović.

"Iskoristili smo ovo vrijeme otkad smo se okupili da spremimo igračice i radimo na taktici. Analizirali smo dobro selekciju Srbije. Želimo da implementiramo našu viziju igre. Zadovoljan sam radom na treninzima. Igračice imaju dobru energiju i spremni smo za meč", izjavio je Hodžić.

Pored igračica koje zbog povreda nisu dobile poziv, Marije Aleksić i Minele Gačanice te Amele Kršo koja se oprostila od reprezentativnog nogometa, selektor je istakao da u prvom meču protiv Srbije neće moći da računa na Elmu Smajić zbog viroze te na Enu Šabanagić koja ima žute kartone iz prethodnih utakmica.

"Srbija je jedna od najkvalitetnijih selekcija u našem regionu i mnogo ulažu u razvoj ženskog nogometa i reprezentacije. Individualno su odlične igračice i igraju u velikim klubovima. Tradicija je također na njihovoj strani, ali sve utakmice sa njima su bile neizvjesne osim posljednje. I mi imamo kvalitet i vjerujem da možemo da pobijedimo sutra, ali i u revanšu", rekla je kapitenka Milena Nikolić te dodala:

"Marija Aleksić nažalost ima težu povredu i želim joj brz oporavak i da se što prije vrati na zeleni teren. Amela Kršo koja se oprostila od dresa reprezentacije će nam mnogo nedostajati i želim joj sve najbolje u životu i daljoj profesionalnoj karijeri."

Melisa Hasanbegović očekuje kvalitetan meč.

"Naša je vizija da pokušamo ponoviti dobru igru koju smo prikazale protiv Portugala. Poznajemo se dobro i biće važno kako ćemo pristupiti sutra u prvih 20 minuta, i one i mi. Slični smo mentaliteti, igramo na sličan način. Nadam se da ćemo pobijediti sutra i ostvariti rezultat koji će nam biti dobra zaliha pred revanš u Staroj Pazovi", poručila je Melisa.