Direktorica zgrožena
10

Učenici iz osnovne škole fizički napadnuti na ekskurziji u Kragujevcu zbog dukserice

D. P.
Foto: Crveni đavoli Kragujevac
Foto: Crveni đavoli Kragujevac
Učenici osnovne škole iz Crne Gore napadnuti su tokom ekskurzije u Kragujevcu, a za sve je kriva dukserica koju su mladi Crnogorci nosili u ovom srbijanskom gradu.

Grupa navijača Radničkog iz Kragujevca fizički je nasrnula na učenike Osnovne škole Ivo Visin iz Prčnja, a sporna im je bila dukserica na kojoj je bilo ispisano "Delije".

Kako prenosi Radio televizija Crne Gore, razlog napada je bio samo to što su dječaci nosili spornu duksericu. Direktorica škole Petra Ćetković bila je očevidac nemilog događaja i ispričala je šta se tačno dogodilo.

"Našu djecu su napali navijači Crveni đavoli, koji su toliko agresivno nasrnuli, bilo je strašno. Bila sam tu sa djecom, srećom prošlo je bez težih povreda", kazala je vidno uznemirena Ćetković.

Prema njenim riječima, petnaestak huligana nasrnulo je na djecu koja su stigla iz tri crnogorske osnovne škole na ekskurziju u Kragujevac. Radi se o maturantima osnovne škole.

Direktorica otkriva i kako je jedan dječak zadobio udarac, te da su svi oni natjerani da skinu sporne dukserice. Srećom, niko nije teže povrijeđen.

"Plašim se jer su nas pratili, išli su za nama i nakon što su ih djeca poslušala. Mi smo objašnjavali da ne treba da nose bilo kakva obilježja, ali ovo što se desilo je strašno, da na ovaj način nasilno skidaju dukserice maloljetnicima, to je nečuveno. Ovo je loše iskustvo, ali dobro je da sam bila među njima, a drugima poručujemo da im se ovo može desiti ako kroče u taj grad", poručila je Ćetković.

Djeca su na kraju bila pod prismotrom obezbjeđenja u hotelu u kojem su smješteni sve do jutros kada su se zaputili nazad u Crnu Goru.