Nulta tolerancija
71

UEFA kaznila Srbiju, Hrvatsku, Sloveniju i Albaniju zbog rasizma na Euru

E. B.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
UEFA je objavila nove kazne vezane za dešavanja na Evropskom prvenstvu u Njemačkoj, a zbog rasizma na tribinama je kaznila čak sedam reprezentacija.

Hrvatska je kažnjena sa 50.000 eura i zabranom dolaska navijača na prvu gostujuću utakmicu zbog rasističkog ponašanja navijača na utakmicama protiv Španije, Albanije i Italije.

Srbija je kažnjena sa 30.000 eura i zabranom dolaska navijača na prvu gostujuću utakmicu zbog rasističkog ponašanja navijača na utakmicama protiv Engleske, Slovenije i Danske.

Slovenija je kažnjena sa 30.000 eura i uslovnom zabranom dolaska navijača na prvu gostujuću utakmicu zbog rasističkog ponašanja navijača na utakmicama protiv Danske, Engleske i Portugala.

Albanija je kažnjena sa 30.000 eura i uslovnom zabranom dolaska navijača na prvu gostujuću utakmicu zbog rasističkog ponašanja navijača na utakmicama protiv Hrvatske i Španije.

Rumunija je kažnjena sa 40.000 eura i zabranom dolaska navijača na prvu gostujuću utakmicu zbog rasističkog ponašanja navijača na utakmicama protiv Ukrajine, Belgije i Nizozemske.

Mađarska je kažnjena sa 30.000 eura i uslovnom zabranom dolaska navijača na prvu gostujuću utakmicu zbog rasističkog ponašanja navijača na utakmicama protiv Njemačke i Škotske.

Austrija je kažnjena sa 20.000 eura i uslovnom zabranom dolaska navijača na prvu gostujuću utakmicu zbog rasističkog ponašanja navijača na utakmici protiv Poljske.