Niko kao oni!
212

UEFA kažnjava, Celticovi navijači ne mare: Nova poruka za Palestinu u Ligi prvaka

D. P.
Snažna poruka podrške Palestini (Foto: Screenshot)
Snažna poruka podrške Palestini (Foto: Screenshot)
Navijačka grupa Green Brigade, nadaleko čuvena zbog ljubavi prema Celticu i hrabrosti da parolom na utakmici slikovito objasne sve što misle, ponovo je u Ligi prvaka istaknula poruku podrške Palestini.

Celticovi navijači ne odustaju od najsnažnije moguće podrške Palestini u teškim trenucima. Iz utakmice u utakmicu objavljuju parole posvećene palestinskom narodu uz zastave ove zemlje, a tako je bilo i sinoć i to u utakmici Lige prvaka.

Krovna kuća evropskog nogometa (UEFA) nema milosti prema Celticovim navijačima, ali oni ne mare previše zato. Tako su posljednjih godina platili kazni i kazni zbog propalestinskih parola, a u novembru su kažnjeni s 19.000 eura samo zbog zastava Palestine u Ligi prvaka.

Bez obzira što znaju da će biti kažnjeni jer su ponovo svoj stav prikazali na utakmici najelitnijeg evropskog takmičenja, navijači Celtica su sinoć istaknuli zajedno zastave Irske i Palestine uz snažnu poruku koja je brzo postala viralna.

"Mogu te tlačiti, mogu te zatvoriti, ali nikad ti neće slomiti duh. Gaza, Jenin, Tulkarm, Nablus, nikada nećete koračati sami", stoji u poruci navijača Celtica.

Zanimljivo, nedavno su igrači Celtica u škotskom Premiershipu igrali protiv Hiberniana, a za to vrijeme njihovi navijači su poslali još jednu interesantnu poruku koja je odjeknula u nogometnom svijetu.

Za razliku od stavova većinskog dijela Evrope po tom pitanju, Celticovi navijači su poručili: "Izbjeglice, dobrodošle", uz još nekoliko palestinskih zastava.

Inače, škotski predstavnik sinoć je na fantastičan način otvorio novu sezonu Lige prvaka pobjedom nad Slovanom iz Bratislave rezultatom 5:1. Svih pet golova postigli su različiti strijelci.