Privukao mnogo pažnje
35

Umjesto da bude zvijezda Eura, kapiten Chelseaja ovako obučen pohodi sportske manifestacije

D. P.
Foto:  Formula 1
Foto: Formula 1
Proteklog vikenda održana je utrka Formule 1 pod nazivom British Grand Prix u čuvenom Silverstoneu, a brojne poznate osobe privukle su pažnju svojim pojavljivanjem i tako uveličale spektakl.

Od glumačkih legendi poput Michaela Douglasa i Brada Pitta te oskarovke Catherine Zeta-Jones, pa do slavnih sportaša poput atletičara Moa Faraha, nogometašice Leah Williamson, sve njih privukla je utrka za Veliku nagradu Britanije.

No, najviše pažnje privukao je kapiten Chelseaja Reece James koji se u neočekivanoj odjevnoj kombinaciji pojavio u Silverstoneu.

Umjesto da trenutno bude velika zvijezda Evropskog prvenstva, čini se da je Jamesu sve drugo na pameti osim nogometa. Česte povrede, manjak radne etike i mnogo nesretnih okolnosti učinili su da jedan od najvećih engleskih talenata svoje generacije padne u zaborav kod nogometnih fanova.

Desni bočni nogometaš, koji može igrati i na krilu, ali i na stoperskim pozicijama, iza sebe ima niz povreda i prošle sezone skoro da nije nikako igrao. Očekivanja navijača Chelseaja od njegove karijere bila su ogromna, ali trenutno ne djeluje kao igrač koji može preporoditi karijeru i vratiti se.

James (24) još uvijek je mlad, a za reprezentaciju Engleske upisao je 16 nastupa. Selektor Gareth Southgate bi sigurno računao na njega da je u formi koja ga je krasila prije dvije ili tri godine, ali ovako je propustio Evropsko prvenstvo na kojem Engleska napada titulu prvaka Evrope.