Sve je gotovo
79

United doveo prvo pojačanje ovog ljeta, stigao napadač kojeg porede s Ibrahimovićem

N. M.
Foto: Twitter
Foto: Twitter
Manchester United je danas i definitivno dogovorio dolazak prvog pojačanja u ljetnom prelaznom roku, pošto je završen transfer Joshue Zirkzeea.
Zirkzee će na Old Trafford stići iz italijanske Bologne, za koju je Nizozemac prošle sezone pružao sjajne partije pa je na sebe skrenuo pažnju brojnih velikana.

Na kraju su se za njegov potpis borili Milan i United, a Rossoneri su se povukli iz pregovora prije nekoliko dana.

Oćekivalo se da United aktivira otkupnu klauzulu od 40 miliona eura u ugovoru Zirkzeea, ali Fabrizio Romano je danas objavio da su Crveni đavoli uspjeli da isposluju bolji dogovor i plate manje.

Zirkzee, kojeg u Italiji pojedini porede sa Zlatanom Ibrahimovićem, će sa Unitedom potpisati ugovor do ljeta 2029. godine.

Poređenja Zirkzeea i Ibrahimovića započeo je hrvatski trener Ivan Jurić, doskorašnji trener Torina, kojeg je Nizozemac podsjetio na legendarnog Šveđanina zbog konstitucije i stila igre.

Zirkzee, koji je visok 193 centimetra, je ponikao u omladinskim selekcijama nizozemske Sparte i ADO Den Haaga, a kao tinejdžer je stigao u minhenski Bayern.

Bayern ga je prije dvije godine prodao Bologni za samo 8,5 miliona eura, taj posao je dogovorio Hasan Salihamidžić, tadašnji sportski direktor Bavaraca, ali je mudro u ugovor ugradio klauzulu prema kojoj će Bayernu pripasti čak 50 posto iznosa obeštećenja kod narednog Zirkzeeovog transfera.

Zirkzee je bio i dio tima Nizozemske na aktuelnom Evropskom prvenstvu, koje je za Oranje završeno sinoć, kad su u polufinalu eliminisani od Engleske, a 23-godišnji napadač bio je rezerva kroz cijeli tok turnira.