Odluka saveza
0

Utakmica Sarajeva i Posušja nakon nedoumica zbog pravila registrovana rezultatom 2:2

N. K.
Detalj s utakmice na Koševu (Foto: V. D./Klix.ba)
Detalj s utakmice na Koševu (Foto: V. D./Klix.ba)
Utakmica 6. kola Wwin lige Bosne i Hercegovine između Sarajeva i Posušja očekivano je registrovana rezultatom 2:2, potvrđeno je iz Takmičarske komisije Nogometnog saveza BiH za portal Klix.ba.
Odluka je, kako nam je rečeno iz komisije, donesena jednoglasno.

Utakmica je završena rezultatom 2:2, ali pred sami kraj susreta igrač domaćih Nidal Čelik zaradio je direktan crveni karton. Čelik je bio jedini U-21 igrač, državljanin BiH, u timu Zorana Zekića pa Sarajevo u trenutku kada je sudija Marić odsvirao kraj na terenu nije imalo igrača zaštićenog godišta.

Malo je vremena bilo za eventualnu izmjenu na koju Zekić nije imao ni pravo s obzirom na to da je ranije promijenio maksimalan broj nogometaša (5) pa su nastale nedoumice oko pravila zbog kojih se Sarajevo i oglasilo.

Klub s Koševa je zatražio od saveza da bez odlaganja izađe u javnost s preciznim tumačenjem odredbi propozicija Wwin lige u vezi s obavezama klubova kada su u pitanju igrači takozvanog zaštićenog godišta.

"Već danas se igraju nove utakmice i jasno je da klubovi, nakon situacije koja se desila na utakmici Sarajevo - Posušje, ne znaju i ne mogu biti sigurni na koji način su dužni poštivati navedene odredbe, a što u konačnici može voditi nejednakosti klubova i neregularnosti takmičenja", poručili su iz Sarajeva.

Inače, u narednom kolu Sarajevo gostuje Borcu, dok će Posušje igrati s Radnikom na domaćem terenu.