Težak skandal
32

Utakmica u Crnoj Gori prekinuta nakon brutalne tučnjave nogometaša

N. K.
U tučnjavi učestvovao veliki broj nogometaša (Foto: Screenshot)
U tučnjavi učestvovao veliki broj nogometaša (Foto: Screenshot)
Utakmicu trećeg ranga nogometa u Crnoj Gori između ekipa Crvene stijene i Zete obilježio je težak skandal budući da je susret prekinut zbog brutalne tučnjave nogometaša dvije ekipe.

Naime, na snimku s društvenih mreža može se vidjeti da je nakon jednog prekršaja igrača Zete prvo došlo do koškanja, a zatim su igrači s obje klupe utrčali na teren.

Na sve strane su sijevali udarci, a Radio-televizija Crne Gore navodi da je najgore prošao nogometaš Zete Damjan Kukuličić koji je imao dosta krvi po sebi.

Ipak, na pregledima naknadno je ustanovljeno da mu ništa nije slomljeno.

Inače, Zeta je u trenutku prekida utakmice vodila 1:0, a utakmica će najvjerovatnije biti registrovana rezultatom 3:0 za Zetu, dok će Crvena Stijena biti kažnjena zbog loše organizacije susreta.

Nevjerovatno je i da policija nije bila prisutna na stadionu da spriječi dalje incidente jer po službenoj dužnosti ne osigurava utakmice trećeg ranga.

RTCG navodi da su ipak obaviješteni o slučaju i skupljaju informacije s mjesta događaja nakon čega će biti donijeta odluka o tome hoće li biti podnijeta prijava.