UEFA donijela odluku
0

Utakmicu Luksemburga i BiH sudit će Latvijac koji nije ostavio traga u karijeri

N. K.
Andris Treimanis (Foto: EPA-EFE)
Andris Treimanis (Foto: EPA-EFE)
Reprezentacija Bosne i Hercegovine sutra će u Luksemburgu odigrati utakmicu devetog kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, a UEFA je odabrala sudije za ovaj susret.
Glavni arbitar će biti Andris Treimanis iz Latvije, a asistirat će mu sunarodnjaci Haralds Gudermanis i Aleksejs Spasennikovs.

Četvrti sudija je također iz Latvije Aleksandrs Golubevs, kao i asistent VAR sudiji Kristaps Ratnieks. VAR sudija će biti Dennis Higler iz Nizozemske.

Treimanis dolazi iz slabije lige i nema značajnijih utakmica te nije ostavio traga u UEFA-i u svojih 13 godina karijere. U sjećanjima nogometnih fanova s ovih prostora ostao je zbog dosuđenog penala na prošlogodišnjem susretu Salzburga i Dinama kada su iz Zagreba smatrali da su oštećeni.

Ove sezone je sudio dvije utakmice Evropske lige. Na meču Olympiacosa i West Hama podijelio je devet žutih kartona, dok je na duelu Sheriffa i Rome osim pet žutih dodijelio i crveni karton.

Podsjetimo, utakmica između Luksemburga i BiH igra se sutra na stadionu Luxembourg kapaciteta 9.386 mjesta s početkom u 20:45 sati.