Marca tvrdi
287

Uvrijeđeni Madriđani zauvijek prekrižili prestižnu nagradu: "Zlatna lopta za nas više ne postoji"

N. M.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Nevjerovatan preokret desio se pred ceremoniju dodjele Zlatne lopte koju večeras organizuje France Football, pošto je procurila informacija da će nagrada završiti u rukama Rodrija.

Proteklih mjesec je kao glavni favorit figurirao igrač Real Madrida Vinicius Junior, u čijim su rukama svi vidjeli Zlatnu loptu za proteklu godinu, ali danas svi ugledni mediji javljaju da će osvajač nagrade biti igrač Manchester Cityja.

To je jako razljutilo sve u Real Madridu, gdje su očigledno izrazito uvrijeđeni činjenicom da Vinicius neće dobiti Zlatnu loptu, pa su odlučili da njihova delegacija uopće ne putuje u Pariz.

Marca je objavila i detalje sastanka koji je danas održan u madridskom velikanu, a španski list tvrdi da je Real zauvijek prekrižio Zlatnu loptu i da ga u budućnosti ova nagrada ne interesuje.

"Sada nam je najbitnije da se fokusiramo na takmičenje na terenu, posebno nakon poraza od Barcelone u El Clasicu od 4:0", prenijela je Marca riječi Carla Ancelottija, trenera Madriđana.

Također, zvanična klupska televizija Real Madrid TV otkazala je prijenos dodjele Zlatne lopte i poručila da pretplatnici tu neće moći pratiti ceremoniju.

Iz Madrida stižu i optužbe na račun UEFA-e, pošto je krovna evropska nogometna asocijacija ta koju krive za to što Vinicius neće dobiti Zlatnu loptu. Kažu i da su razlozi za to "nenogometni", vjerovatno ciljajući na rasizam o kojem Vinicius konstantno priča posljednjih godina.