Španci upisali trijumf
91

Uzbudljivim utakmicama počeo nogometni turnir na Olimpijskim igrama u Parizu

D. P.
Sjajna utakmica u Parizu (Foto: Olimpijske igre Pariz)
Sjajna utakmica u Parizu (Foto: Olimpijske igre Pariz)
Iako Olimpijske igre u Parizu još uvijek nisu zvanično otvorene, danas je počelo takmičenje u nogometu sjajnim utakmicama u kojima su pobjede upisale selekcije Maroka i Španije.
Olimpijski turnir u nogometu imat će brojne zvijezde ove godine, a reprezentacije Argentine i Maroka s odličnim timovima stigle su na turnir. Današnja nevjerovatna utakmica završena je rezultatom 2:1 za Maroko, iako se u prvi mah cijelom svijetu činilo da je završeno rezultatom 2:2.

Marokanci su u vodstvo došli golom Soufianea Rahimija u drugoj minuti nadoknade nakon fantastične akcije, a isti igrač je udvostručio prednost afričke selekcije na otvaranju drugog poluvremena.

Gol nade za Argentince postigao je Giuliano Simeone u 68. minuti, a selekcija koju predvode Julian Alvarez i Nicolas Otamendi došla je do poravnanja u 106. minuti preko Cristiana Medine. Nikome nije jasno zbog čega je švedski sudija produžio čak 15 minuta utakmicu.

No, sat i po nakon toga, sudija Glenn Nyberg je vratio igrače na teren, poništio gol za Argentinu i Marokanci su upisali pobjedu. Šta se tačno dogodilo, pogledajte u umetnutom prilogu.

U grupi s Marokom i Argentinom nalaze se još selekcije Ukrajine i Iraka. Dvije prvoplasirane reprezentacije proći će u četvrtfinale.

Drugi meč programa odigrali su Španija i Uzbekistan, a evropska selekcija na kraju je upisala očekivanu pobjedu rezultatom 2:1.

Španci su s nekoliko nogometaša Barcelone došli na takmičenje, a u vodstvo ih je doveo Marc Pubill golom u 29. minuti. Najveća zvijezda uzbekistanskog nogometa Eldor Shomurodov poravnao je s bijele tačke u završnici prvog dijela.

U nastavku je za Špance penal promašio doskorašnji igrač Manchester Cityja, a sada član Real Sociedada, Sergio Gomez, no uspio se iskupiti i u 62. minuti postići gol za tri boda Španaca.

Zajedno s ove dvije selekcije u grupi se nalaze još Egipat i Dominikanska Republika.

Tabela grupe B:

Tabela grupe C: