Ističe mu ugovor
90

Uzbuna u Liverpoolu nakon pobjede na Old Traffordu, Salah najavio odlazak iz kluba

E. K.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Egipćanin Mohamed Salah je svega nekoliko sati nakon velike pobjede Liverpoola na Old Traffordu najavio odlazak sa Anfield Roada na kraju sezone.
Salah je upisao dvije asistencije i pogodak u velikoj pobjedi Redsa na Old Traffordu protiv Manchester Uniteda, bilo je 3:0, a nakon utakmice su stigle katastrofalne vijesti za sve navijače Liverpoola.

Najbolji nogometaš Redsa je najavio odlazak iz kluba na kraju sezone te rekao da niko iz kluba nije razgovarao s njim oko novog ugovora.

"Radio sam dobro preko ljeta, duže vrijeme pokušavam biti pozitivan jer kao što znate ovo je moja posljednja godina u klubu i samo želim da uživam. Ne želim da razmišljam o drugim stvarima, samo želim igrati nogomet i vidjeti šta će se desiti sljedeće godine", rekao je Salah za Sky Sports i dodao:

"Niko iz kluba nije razgovarao sa mnom o novom ugovoru tako da jednostavno razmišljam da igram svoju posljednju sezonu na Anfieldu i želim je odraditi najbolje što znam. Nije do mene. Niko iz kluba nije razgovarao sa mnom, ali ćemo vidjeti".

Na Anfield je stigao 2017. godine iz Rome za 42 miliona eura, a ugovor s Liverpoolom mu traje do ljeta 2025. godine. Ranije je još igrao za Chelsea, Fiorentinu, Basel te El Mokawloon u Egiptu gdje je i počeo karijeru.

Ove sezone je u tri utakmice upisao po tri pogotka i asistencije, a u dresu reprezentacije Egipta je ovaj 32-godišnjak postigao 54 gola u 96 utakmica.