Grupa F
13

Utakmica Turska - Gruzija iz minute u minutu

E. K.
Foto: EPA-EFE
(Foto: EPA-EFE)
Turska i Gruzija će danas odmjeriti snage u prvom kolu grupe F Evropskog prvenstva u Njemačkoj, a tekstualni prijenos susreta iz Dortmunda ste mogli pratiti na portalu Klix.ba.
KRAJ FENOMENALNE UTAKMICE U DORTMUNDU, TURSKA JE POBIJEDILA 3:1.

97 ' - GOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOL! Uzvraća Turska na drugoj strani i preko Kerema Akturkogloua pogađa na prazan gol za pobjedu u Dortmundu.

96' - KAKVA ŠANSA ZA GRUZIJU. Davitashvili je glavom pogodio stativu, a u nastavku akcije šutirao je isti igrač, no njegov udarac je s gol linije zaustavio Akaydin i spasio Tursku.

96' - Posljednja šansa za Gruziju i golman je otišao u kazneni prostor.

93' - KAKVA ŠANSA ZA GRUZIJU. Kochorashvili i Mikautadze su zasmetali jedan drugom i propustili šansu da šokiraju Tursku.

93' - Gruzijci pritišću i traže put do gola Turske.

90' - Šest minuta nadoknade.

87' - VELIKA ŠANSA ZA TURSKU! Yazici je sjajno šutirao glavom nakon centaršuta Celika, ali je golman Gruzije fantastično reagovao i spasio gol.

79' - Arda Guler izlazi uz ovacije turskih navijača, a pored njega iz igre je izašao i Ayhan. Na terenu su Demiral i Yazici.

70' - Uzvraćaju Gruzijci na drugoj strani. Kochorashvili je sjajno kombinovao s jednim saigračem i onda izbacio turske igrače i pogodio prečku.

69' - Bilo je opasno ispred gola Gruzije. Sjajno je Yildiz uposlio Kadioglua koji je pokušao vratiti za Yilmaza, no lopta je došla iza njegovih leđa te je propala vrhunska šansa za Tursku.

66' - Arda Guler je postigao čudesan gol lijevom nogom za vodstvo Turske protiv Gruzije.

Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE

66' - GOOOOOOOOL! Turska vodi.

57' - KAKVA ŠANSA ZA TURSKU! Udarac Calhanoglua iz slobodnjaka fantastično brani golman Gruzije.

46' - Turci drugo poluvrijeme otvaraju velikom šansom Muldura, ali ostaje 1:1:

46' - Počelo drugo poluvrijeme u Dortmundu.

Poluvrijeme u Dortmundu.

45' - Minuta nadoknade.

38' - Zastava Republike BiH s ljiljanima je našla svoje mjesto na stadionu u Dortmundu.

36' - Opet prijeti Gruzija. Velika šansa za Gruzijce, ali Mikautadze ne pogađa gol Turske sa 11 metara.

32' - Nakon ubačaja Kochorashvilija s desne strane, Mikautadze je sjajno pogodio i donio izjednačenje reprezentaciji Gruzije.

Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE

32' - GOOOOOOOOOOOOOOOL! Gruzija je izjednačila.

28' - Guler je uposlio Yilmaza koji je dodao do Yildiza, a on je zatresao mrežu golmana Gruzije. Pogodak provjerava VAR i poništio je gol zbog nedozvoljene pozicije.

27' - GOOOOOOOOOOOOL! Turska je udvostručila prednost protiv Gruzije.

Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE

26' - GOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOL! Mert Muldur je postigao spektakularan gol za vodstvo Turske.

21' - Calhanoglu šutirao pored gola.

14' - Pokušaj Yildiza brani golman Gruzije.

11' - Uzvratili su Gruzijci na drugoj strani. Mekvabishvili je šutirao, lopta je na putu ka golu zakačila Bardakcija i zamalo prevarila golmana Turske.

10' - NOVA ŠANSA ZA TURSKU! Udarac Ayhana je pogodio stativu gola Gruzije.

10' - Nakon kornera s lijeve strane, Bardakci je pokušao glavom, ali je njegov šut otišao pored gola.

1' - Počela utakmica u Dortmundu, prvi s centra su krenuli Gruzijci.

17:58 - Uoči početka meča je padala zaista jaka kiša koja je pred početak susreta stala, no sigurno je da je natopila travnjak Signal Iduna Parka.

17:55 - Uskoro nas očekuje intoniranje nacionalnih himni.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE

17:50 - Glavni sudija je Argentinac Facundo Tello sa pomoćnicima Gabrielom Chadeom i Ezequielom Brailovskym dok je četvrti sudija Donatas Rumšas iz Litvanije.

U VAR sobi su Alejandro Hernandez i Juan Martinez Munuera iz Španije zajedno sa Davidom Cooteom iz Engleske.

Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE

17:35 - Uoči početka meča navijači obje reprezentacije su se žestoko sukobile što ste mogli ranije čitati na našem portalu.

17:30 - Selektori Turske i Gruzije, Vincenzo Montella i Willy Sagnol su odabrali početne postave za današnji duel u Dortmundu.

Turska: Gunok; Muldur, Akaydin, Bardakci, Kadioglu; Ayhan, Calhanoglu, Guler, Kokcu, Yildiz; Yilmaz. Na klupi su ostali: Akgun, Akturkoglu, Bayindir, Cakir, Celik, Demiral, Kaplan, Kilicsoy, Ozcan, Tosun, Yazici, Yildirim, Yokuslu i Yuksek.

Gruzija: Mamardashvili; Kakabadze, Kvirkvelia, Kashia, Dvali, Tsitaishvili; Kochorashvili, Mekvabishvili, Chakvetadze; Mikautadze, Kvaratskhelia. Na klupi su ostali: Altunashvili, Davitashvili, Gocholeishvili, Gugeshashvili, Gvelesiani, Kiteishvili, Kvekveskiri, Kvilitaia, Lobjanidze, Lochoshvili, Shengelia, Sigua, Tabidze, Zivzivadze.

17:25 - Poštovani čitatelji portala Klix.ba, dobro došli u tekstualni prijenos prve utakmice grupe F između Turske i Gruzije.